728x90

L’Ajuntament escomtrá una actuació per a condicionar la zona de fosas del cementeri del Cabanyal

Valencia Noticias | Redacción.- La regidora delegada de Cementeris, Pilar Soriano, ha explicat als veïns i les veïnes del districte del Marítim en què consistirà la intervenció amb què l’Ajuntament vol reparar els desperfectes que els afonaments del terreny i les pluges han causat en la secció segona del cementeri del Cabanyal.

 “Volem dignificar un espai on els veïns i les veïnes del barri tenen soterrats els seus familiars i que, amb el pas del temps i la inacció del govern anterior del Partit Popular, ha empitjorat de forma preocupant”, ha afirmat Soriano.

Figuración de las actuaciones.
image-329252

Figuración de las actuaciones.

L’actuació preveu reparar el desnivellament actual, ocasionat pels afonaments del subsòl i per l’arrossegament produït per les precipitacions. Es retiraran les làpides actuals, que en molts casos s’han trencat pels afonaments, i es tornarà a anivellar el terreny; s’estendrà una capa de terra vegetal fertilitzada i s’instal·larà una xarxa de reg per aspersió, amb programadors que regularan el reg; es plantarà una praderia de gespa per a facilitar la retenció de les terres i evitar els arrossegaments per les pluges, a més de millorar l’estètica de la zona, i, per acabar, es reposaran les làpides amb un model uniforme de marbre blanc per a totes les tombes (amb unes dimensions de 40 centímetres d’amplària i llargària i tres centímetres i mig d’alt). També hi ha previst reposar els indicadors de fila i columna amb lloses de formigó amb informació identificativa, amb el número o la lletra que corresponga, que no canviarà respecte a l’actual.

“Amb l’actuació de condicionament de la zona de les fosses també millorem el seu perímetre”, ha destacat Soriano, en referència al paviment que es troba en mal estat i a les cunetes que envolten la zona de fosses. “Netejarem i condicionarem les cunetes i col·locarem lloses de paviment de formigó per a facilitar l’accés dels visitants a les parcel·les”, ha afegit la regidora.

Els veïns i les veïnes que han assistit a la junta de districte del Marítim han acollit de forma molt positiva la iniciativa municipal i l’acostament de l’acció de govern a la ciutadania per mitjà de la junta de districte. “Ens encoratja l’excel·lent resposta ciutadana que ha rebut esta actuació proposada per l’equip de govern”, ha afirmat Soriano.

L’actuació afecta dos parcel·les que en total fan 775 metres quadrats, en què hi ha soterrades vora 600 persones i hi ha mig centenar de làpides. La intervenció s’encetarà en unes setmanes i s’executarà en un termini de tres mesos. El seu pressupost puja a 60.000 euros.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.