MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

L’Ajuntament i el Club Nàutic presenten activitats extraescolars de vela i piragüisme

El regidor d’Esports, Enric Porcar, ha anunciat les setmanes blaves, amb l’objectiu d’obrir el mar i la nàutica a la ciutadania

El regidor d’Educació i Esports, Enric Porcar, ha presentat aquest matí el nou programa d’activitats extraescolars de vela i piragüisme per al curs escolar 2015/2016. Així, en col·laboració amb el Real Club Nàutic de Castelló i la seua Escola Nàutica, el Patronat d’Esports de l’Ajuntament de Castelló ofereix als alumnes de Primària, Secundària i Educació Superior la possibilitat de conèixer el món de la vela i el piragüisme.

160208 abrimos Castellón al mar (2)
image-318550

Porcar ha manifestat que aquestes activitats tenen “l’objectiu d’obrir el mar, el port i el Club Nàutic a la gent de Castelló i a la resta de la província i l’estat. La idea és que aquestes activitats nàutiques que sempre han semblat activitats d’elit, es posen a l’abast de la gent i la ciutadania de Castelló les puga conèixer i practicar”.

El regidor ha continuat dient que “l’oferta que llancem part des de la idea de la setmana blanca que moltes escoles i instituts organitzen per a anar a la neu; així vam crear els dies blaus, mini setmanes blaves o setmanes blaves, aprofitant el nostre mar, que tenim al costat i sentim tan nostre”.

Per la seua part, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha reiterat el compromís de potenciar el Grau com a focus d’atracció turística. “El Grau, les nostres platges i les activitats nàutiques tenen un enorme potencial que des del Govern municipal estem obstinats a aprofitar. Hem d’impulsar mesures que, com el programa desenvolupat entre el Club Nàutic i el Patronat d’Esports, ajude a obrir Castelló al mar i promoga una major relació entre el port i la ciutadania a més de convertir-ho en un recurs turístic més”.

Així, els alumnes podran triar entre tres opcions: “Un dia en la mar”, la mini-setmana blava de 3 dies i la setmana blava de 5 dies. Les activitats estan dissenyades per a poder ser realitzades durant el curs escolar en horari lectiu, atenent a les necessitats de cada centre educatiu. Cadascuna de les opcions tindrà uns objectius específics depenent de la durada de la mateixa.

Durant la pràctica el monitor durà a terme una avaluació contínua i personalitzada. De forma puntual els professors acompanyants podran avaluar les activitats des d’una llanxa de suport amb patró, des d’on també podran prendre fotos.

L’oferta d’aquestes noves activitats nàutiques tenen com a objectius desenvolupar el gust i motivació per les activitats esportives, valorant els efectes positius que té per a la salut i la qualitat de vida; fomentar un correcte i respectuós ús del medi ambient que faça possible la conservació dels ecosistemes marins; popularitzar els esports nàutics de vela lleugera i piragua; desenvolupar habilitats socials d’interacció i actituds de respecte, cooperació, treball en equip i esportivitat en un context diferent a l’escolar; augmentar la confiança en un mateix, l’autoestima, iniciativa, responsabilitat i autonomia personal; així com treballar la concentració, l’equilibri i l’aprenentatge de tasques basades en la intuïció.
Per a realitzar una reserva des del centre educatiu, és necessari contactar amb l’Escola Nàutica a través dels telèfons 676 35 60 65 i 964 28 25 20 o el mail escuela@rcncastellon.es

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.