L’Ajuntament i la Generalitat treballen de manera conjunta per a millorar la recaptació de multes

Valencia Noticias | Redacción.- El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha informat que l’Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana estan treballant de manera conjunta per a millorar la recaptació de multes, segons les reunions inicials que han mantingut ambdues administracions i en les quals ha participat la secretària autonòmica, Clara Ferrando.

Vilar ha apuntat que “no es tracta de posar moltes multes, sinó de cobrar les sancions imposades”. “Les multes no són un element de recaptació municipal, sinó de dissuasió per als comportaments poc cívics que interfereixen la mobilitat urbana”, ha exposat.

En 2015 se tramitaron 139.210 sanciones.
image-312490

Així, ha indicat que mentre en 2014 es van tramitar 206.515 multes i es van recaptar 16.027.000 euros, en el 2015 es van posar 139.210 sancions i es van cobrar 12.800.000 euros. Així mateix, ha assenyalat que dels 320.000 embargaments presentats a les entitats de crèdit només s’han realitzat 206.000, per tant, “este és un dels marges de recaptació de multes, i no l’augment d’aquestes”.

Segons ha explicat, “una gran part de les sancions imposades mai es cobra posat que una vegada arribat al punt de l’embargament en compte corrent a l’Ajuntament li és dificultós procedir a la seua execució en les oficines bancàries situades fora del seu terme municipal”.

Per a pal·liar esta situació, ha indicat que la Conselleria d’Hisenda està estudiant el mecanisme per a executar els cobraments que bé podria ser per mitjà d’una futura agència tributària autonòmica o de l’actual Institut Valencià de Tributs. L’Ajuntament podria delegar en aquests organismes la capacitat d’embargament de comptes. Ramón Vilar ha agraït l’interès de la Conselleria d’Hisenda per a arribar a aquest tipus de col·laboració que, ha assegurat, podria ser més amplia.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.