banner_990x90_EFE (1)

L’Ajuntament impulsarà la Mostra de València Cinema del Mediterrani per convertir-la de nou en un festival de referència

El Péndulo | Redacció.- La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València ha aprovat la posada en funcionament de l’Entitat Pública Empresarial Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals per a l’organització de la Mostra de València Cinema del Mediterrani. La regidora de l’Àrea de Cultura, Glòria Tello, ha defensat la moció per dotar-la dels mitjans i recursos econòmics, materials i humans necessaris per poder “convertir-la novament en un festival de referència i vertebrador cultural”.Glòria Tello.

“Volem recuperar la identitat del festival i dotar a València d’una trobada cinematogràfica de nivell que permeta contribuir a la vertebració d’una àrea cultural tan important com la mediterrània”, ha explicat Tello.

El pressupost inicial necessari s’ha estimat en aproximadament 375.000 euros per a fer front a gastos de personal, drets de pel·lícules, premis, sales de projecció, etc.

En 1980 la Mostra de València Cinema del Mediterrani va nàixer com a punt de trobada  cultural i social de les diferents cultures que tenen com a nexe d’unió la mar mediterrània. En 2011, però, va deixar de celebrar-se.

En 2013 es va crear l’associació Mostra Viva Cinema del Mediterrani que, amb el suport de la Universitat de València, Octubre CCC, SGAE i altres institucions culturals, va organitzar un festival amb la denominació general de Mostra Viva del Mediterrani, comprenent altres expressions artístiques com la música, la literatura, l’escena i arts visuals. Des de l’edició de 2016 compta amb la participació com a coorganitzadors de l’Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana, sent l’edició celebrada l’any passat la primera d’esta nova etapa amb secció competitiva.

“Amb este nou pas avancem cap a la consolidació d’un referent cultural importantíssim per a València que mai hauria d’haver-se deixat de celebrar. Hem treballat molt i continuarem fent-ho per poder oferir a la nostra ciutat el festival cultural que mereix”, ha assegurat Tello.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.