728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

L’Ajuntament inicia la pacificació del trànsit a l’entorn de la Llotja

Valencia Noticias | Redacción.- La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha iniciat ja actuacions per a adaptar als vianants l’entorn de la Llotja i el Mercat Central. Des d’ahir a la vesprada es troben delimitades les zones reservades per a vianants. També han sigut habilitades les noves terrasses dels establiments hostalers, que han deixat d’ocupar les voreres i s’han emplaçat en la part de les calçades alliberades. A més, s’han instal·lat més de 25 places de motocicleta, la qual cosa evitarà l’estacionament d’estos vehicles en les voreres. Mentrestant, l’Ajuntament continua treballant amb la Generalitat perquè s’acceleren els tràmits que han de permetre la posada en marxa del pàrquing de la plaça de Bruges.

 El regidor delegat de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha visitat este matí la zona de la Llotja acompanyat de tècnics municipals, per a comprovar la “normalitat” de l’operació, “impulsada per a protegir el patrimoni històric cultural de la ciutat, millorar el medi ambient, potenciar el comerç tradicional i de proximitat i afavorir tant el turisme com la qualitat de vida de la ciutadania en general”.

Se han instalado más de 25 plazas de motocicleta, lo que evitará el estacionamiento de estos vehículos en las veredas.
image-314110

Giuseppe Grezzi ha recordat que es tracta d’una actuació “blana” que permetrà pacificar el trànsit rodat i posar fi “al trànsit oportunista que patix l’avinguda de Maria Cristina, en ser utilitzada com una via ràpida per a travessar el centre de la ciutat”. Després de reiterar que “l’Ajuntament seguirà garantint l’accés a la zona, tant als residents com als comerciants i clients del Mercat Central que vulguen arribar fins a l’aparcament”, i assegurar que “s’incrementarà el nombre de parades de l’EMT i la presència de taxis”, Grezzi ha enumerat, de nou, les claus d’esta conversió en zona de vianants.

El regidor ha explicat que el canvi principal a l’entorn de la Llotja consistix en la conversió total en zona de vianants de la part frontal i posterior d’este edifici històric, declarat Patrimoni de la Humanitat, i el redisseny de les vies del seu entorn, amb una ampliació d’espai per als vianants i la conversió del carrer de la Bosseria en zona de vianants, per la qual ja no es podrà accedir, amb cotxe o moto, a Ciutat Vella.

El redisseny implica també la millora de l’accés a l’entorn monumental per l’avinguda de Maria Cristina ampliant l’espai per als vianants i destinant l’ample de la calçada a un carril de quatre metres d’ample, que garantirà tant l’accés dels veïns de la zona —pels carrers d’Ercilla i de les Carabasses— com el dels clients del Mercat Central que vulguen estacionar en el seu aparcament.

 Pel que fa als estacionaments, Giuseppe Grezzi ha confirmat que l’aparcament en superfície desapareix. Si bé, ha recalcat, “els clients del Mercat Central que acudien amb cotxe al seu aparcament podran seguir fent-ho com fins ara, i els qui vulguen accedir al centre amb cotxe podran seguir fent-ho dirigint-se cap a qualsevol dels múltiples aparcaments públics pròxims (plaça de Joan de Vila-rasa, avinguda de Baró de Càrcer, carrer de l’Hospital, Sant Agustí, plaça de la Reina), als quals se sumaran posteriorment les places del futur pàrquing de Bruges, “que podrà licitar-se en breu després del desbloqueig de la situació dut a terme pels governs local i autonòmic actuals”. D’esta manera, Grezzi ha al·ludit a “l’obra que ha estat onze anys sense executar per part dels governs municipal i autonòmic a les mans del PP”.

El regidor ha destacat que tant el Mercat Central com el comerç històric estaran totalment connectats amb la resta de la ciutat per mijtà del transport públic. Les línies 7, 27 i 81 portaran els seus usuaris fins a la mateixa plaça de Bruges, en una nova parada al costat d’un dels accessos del Mercat Central (denominada “Mercat Central”), mentre que la parada del 28 es desplaçarà a l’entrada de l’avinguda de Maria Cristina, en una nova parada denominada “Llotja – Mercat Central”.

Així mateix, els taxis podran seguir accedint amb total llibertat per la zona i mantindran les seues dos parades a Maria Cristina i avinguda del Baró de Càrcer en les seues dimensions actuals. Si bé, per a agilitar la càrrega i descàrrega a l’entorn del Mercat Central, la de Maria Cristina, que es traslladarà ampliada a la vorera oposada, més prop del Mercat, estarà disponible des de primera hora del matí fins a les 10 AM també per a tasques de càrrega i descàrrega.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.