728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

L’Ajuntament inicia la remodelació de la zona d’esplai per a gossos d’Abastos i posa ordre en les competències municipals

València Notícies | Redacció.- L’Ajuntament de València, mitjançant la Regidoria de Parcs i Jardins, ha encetat este dilluns les obres per remodelar l’espai de socialització per a gossos d’Abastos, un projecte derivat dels pressupostos participatius de 2016 que hagut de passat per la Comissió de Patrimoni, en afectar a un edifici protegit. En paral·lel, esta actuació servirà com a punt d’inflexió per solucionar el conflicte competencial a l’hora d’assumir el manteniment de diverses zones d’este entorn, una qüestió que ha comportat la reivindicació veïnal des de fa anys.

L’actuació municipal, amb un termini d’execució de dos mesos, preveu la substitució del terreny existent per terra morterenca nova per evitar la formació de bassals d’aigua. El moviment de terres començarà dilluns vinent. A més, s’instal·larà una xarxa de reg per aspersió amb programador horari per a evitar olors. Esta zona es desinfectarà periòdicament i també s’hi faran desodoritzacions.

El vecindario del barrio ha reclamado muchas veces una solución al conflicto competencial.

El tancament es reposarà amb una tanca d’un metre i mig de fusta tractada en autoclau i disposarà de dos portes d’accés. També hi haurà una banda de formigó imprés per accedir als nivells diferents i millorar així l’accessibilitat.

La intervenció inclou la reposició de cinc arbres en l’interior d’esta zona, amb una separació de la terra vegetal i la morterenca i una tanca de 90 centímetres d’alçada. També es reposaran cinc tarongers que falten al perímetre exterior. D’una altra banda, s’instal·larà una font perquè puguen beure els gossos, cinc pals de fusta de huit centímetres de diàmetre perquè facen les seues necessitats, dos rampes i una passarel·la per a l’entreteniment dels animals i dos papereres amb dispensadors de bosses. A més, es col·locaran tres cartells amb les normes d’ús d’este espai. D’una altra banda, es preveu la substitució de les lluminàries i columnes existents per unes de led amb millor nivell lumínic i un consum més eficient.

Solució competencial

 L’Ajuntament també dóna resposta en este entorn a la manca de manteniment dels espais exteriors de l’edifici. “Durant molt de temps hi ha hagut un clam veïnal que el Govern de la Nau sí ha escoltat i hem treballat per donar-li resposta”, ha afirmat la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, qui ha explicat que, a banda de solucionar totes les mancances de l’entorn, la seua Delegació es farà càrrec del manteniment de la zona de gossos i dels arbres de l’entorn, mentre que Gestió de Residus Sòlids, també sota la seua gestió, durà a terme totes les tasques de neteja i Servicis Centrals, sota la coordinació del regidor Sergi Campillo, s’encarregarà de l’enllumenat.

Soriano, a més, ha destacat que la zona de jocs infantils que es va crear sense cap adscripció a una regidoria concreta passa a ser controlada des de l’àrea municipal que ella coordina. “Ara sí hi haurà un manteniment continuat d’este espai, una qüestió especialment important donat que les persones que l’utilitzen són xiquets i xiquetes”, ha ressaltat. Esta setmana es penjarà un cartell en este espai per anul·lar esta zona durant una setmana, atesa la necessitat d’espai dels camions d’obra per poder accedir-hi.

 “Diverses regidories ens hem coordinat per poder fer una gestió millor i solucionar així problemes que estaven enquistats”, ha afirmat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, qui ha destacat que des de la seua Delegació s’ha col·laborat per aconseguir una il·luminació més eficient.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.