L’Ajuntament inicia un pla intensiu contra el mosquit tigre que inclou recomanacions als ciutadans

València Noticies | Redacción.- Coincidint amb l’època de major proliferació del mosquit tigre, l’Ajuntament ha iniciat una sèrie d’actuacions preventives en els espais públics de la ciutat. Segons ha explicat hui la regidora de Sanitat, Maite Girau, a partir d’este mes s’aplicarà un tractament a base de pintura repel·lent en els embornals de les grans avingudes per a crear un efecte barrera i evitar la proliferació de larves en les superfícies on és més probable l’acumulació d’aigua estancada, el medi principal on els mosquits dipositen els ous. En la campanya treballaran 14 tècnics especialistes en control de plagues i un biòleg especialitzat i s’empraran drons condicionats per a localitzar els focus de plaga en zones no urbanes i vehicles elèctrics per a controlar l’àrea del Jardí del Túria.

L’Ajuntament ha publicat, a més, un tríptic amb recomanacions dirigides als ciutadans. Com ha explicat la regidora Girau, “el mosquit cria sobretot en zones privades, perquè qualsevol xicotet recipient que puga acumular aigua és suficient per a això”. Entre les recomanacions figuren la protecció de pous i aljubs amb mosquiteres i el manteniment dels nivells de clor adequats en piscines, basses i estanys, a més de l’eliminació de qualsevol quantitat d’aigua estancada acumulada en poals, bidons, plats de tests o fonts, entre altres recipients. El 70% dels focus del mosquit tigre s’originen a l’interior dels domicilis privats i els insectes adults es mouen en un àrea de 50 metres com a màxim.

Evitar la acumulación de agua en recipientes y la limpieza de piscinas y estanques, entre las medidas más eficaces contra la plaga.
image-369734

Com ha assenyalat la regidora de Sanitat, l’Ajuntament controla durant tot l’any els possibles focus de cria del mosquit tigre i intensifica la neteja d’embornals, fonts públiques i solars municipals per a augmentar així l’eficàcia dels tractaments repel·lents. Maite Girau ha destacat, a més, les accions de coordinació entre municipis i formació de personal: “A través de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, hem organitzat reunions conjuntes amb les localitats de l’àrea metropolitana i hem treballat en la formació del personal de les àrees de parcs i jardins, policia local, cementeris o residus sòlids. En la ciutat de València ja han rebut formació sobre este tema uns 150 professionals.”

Maite Girau ha insistit que la informació a la ciutadania és un element crucial per a lluitar contra la plaga: “Volem que els ciutadans hi participen i hem obert vies de comunicació a través del telèfon 010 i també mitjançant el correu electrònic controldeplagas@valencia.es, on es podran comunicar queixes i incidències i facilitar que l’Ajuntament catalogue els possibles llocs de cria del mosquit i puga actuar amb rapidesa. Així mateix, s’ha publicat l’aplicació mòbil Mosquit Alert per a identificar els focus de plaga.”

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.