L’Ajuntament organitza tot un seguit d’activitats per a celebrar el Dia de la Diversitat Cultural

València Noticies | Redacció.- L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de València, juntament amb 19 entitats participants, ha organitzat una sèrie d’activitats per a commemorar dissabte, de 17:00 a 21:00 hores, a la plaça de l’Ajuntament, el Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament. La regidora de l’Àrea de Cultura, Glòria Tello, ha destacat la importància de la diversitat cultural per a enriquir la nostra societat.

Cartel del evento.
image-372518

“Volem posar en valor totes les cultures que formen part de València. La diversitat cultural és una ferramenta fonamental per a permetre el creixement de la nostra ciutat i suposa una gran oportunitat d’aprenentatge per a la nostra societat. La convivència entre cultures reforça la cohesió social que necessita una ciutat com esta, amb obertura de ment i de mires que permeta diverses perspectives a l’hora d’entendre el món i la nostra ciutat”, ha explicat Tello.

Un acord plenari al mes de febrer va plantejar la necessitat de celebrar una jornada del Dia de la Diversitat Cultural. Arran d’això, l’Àrea de Cultura ha convidat entitats, associacions i col·lectius relacionats amb la inclusió de cultures diferents a la nostra ciutat, amb l’objectiu de fer una posada en comú i donar-los visibilitat.

També s’incorporen les programacions de les entitats veïnals que han previst la realització d’activitats vinculades a la diversitat cultural amb la intenció d’unificar tota la oferta cultural de la jornada.

L’Ajuntament de València també estarà present amb diverses propostes, com ara la dels tallers per a totes les edats del Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana, que divulgarà els oficis artesanals valencians; a més, es farà un recorregut per les diverses influències que han marcat el cant d’estil valencià i es procedirà a pintar un mural col·lectiu vinculat a la temàtica de la diversitat cultural.

A més, hi haurà diverses actuacions relacionades amb el folklore popular i cantarà l’artista valenciana Ruki-chan, que ha aconseguit un gran èxit al Japó cantant en japonés i amb un estilisme basat en el manga.

En les celebracions hi haurà presència de tots els continents, amb representants, per exemple, de països com ara el Camerun, la Xina, el Japó, Veneçuela, Romania, Rússia, la República Dominicana, el Perú o el Paraguai, entre altres.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.