728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

L’Ajuntament planteja a la Generalitat col.laborar en la millora i l’augment dels servicis d’ajuda a les persones majors

Valencia Noticias | Redacción.- El primer tinent d’alcalde i regidor de Persones Majors, Joan Calabuig, ha anunciat que plantejarà a la Generalitat Valenciana col·laborar a “millorar i augmentar els servicis d’ajuda a les persones majors de la ciutat”, entre els quals ha esmentat els centres de dia.

Joan Calabuig, primer teniente de alcalde y concejal de Personas Mayores.
image-324633

“Des de la Regidoria de Persones Majors som conscients de la importància dels servicis que es presten als centres de dia, així com tots aquells dirigits a les persones en situació de dependència”, ha assenyalat Joan Calabuig, que també ha cridat l’atenció sobre l’“augment de la demanda” d’este tipus de servicis a causa del “progressiu envelliment de la població”.

Els responsables de la regidoria recorden que el seu objectiu és “millorar i augmentar els servicis d’ajuda a les persones majors en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, que és qui té la competència de coordinar i garantir la prestació dels servicis socials en tota la comunitat autònoma”.

Calabuig ha advertit que en “els últims set anys no s’ha posat en marxa cap nova dotació en matèria de centres de dia per a l’atenció a persones majors dependents, ni s’han establit convenis sobre places amb la Generalitat, per la qual cosa en l’actualitat patim un dèficit acumulat, fruit de la falta d’iniciatives de l’equip de govern anterior”.

Una situació que, ha assegurat, “revertirem per a donar resposta a la necessitat de les famílies que tenen a càrrec seu persones dependents”. Així, Calabuig ha explicat que l’Ajuntament està adequant la infraestructura de l’Alqueria de la Puríssima per a poder augmentar l’any que ve el nombre de places de centre de dia.

Així mateix, ha anunciat que instarà la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a “concertar o crear el nombre de places de centres de dia per a persones majors dependents necessari per a cobrir les necessitats bàsiques segons la nostra població, tal com es preveu en la Llei 5/97, per la qual es regula el sistema de servicis socials en l’àmbit de la Comunitat Valenciana”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.