banner-728x90 (1)

L’Ajuntament reforça el seu compromís amb l’envelliment actiu i la vida saludable de les persones majors

Valencia Noticias | Redacción.- L’Ajuntament de València reforça el seu compromís amb l’envelliment actiu i la vida saludable de les persones majors de la ciutat a través de l’impuls dels plans de prevenció de la salut per al diagnòstic precoç de malalties, tal com han indicat hui el primer tinent d’alcalde, Joan Calabuig, i la regidora de Sanitat i Salut, Maite Girau.

Calabuig i Girau han visitat este matí el centre de majors de Benimaclet, amb motiu de l’inici de les activitats de promoció de la salut per al diagnòstic precoç de la hipertensió ocular i el càncer de pell. Fins a Benimaclet podran acostar-se totes les persones majors de la ciutat que es vulguen sotmetre a esta revisió mèdica amb la qual, han subratllat, l’Ajuntament vol contribuir a garantir la qualitat de vida d’este col·lectiu.

Calabuig y Girau visitaron esta mañana el centro de mayores de Benimaclet.
image-319246

“L’expectativa de vida és cada vegada major i mantindre’s en el millor estat de salut és important per a tindre una bona qualitat de vida”, ha assenyalat Calabuig, de la mateixa manera que ho ha considerat “fonamental perquè el sistema sanitari siga sostenible de cara al futur”.

Com en altres àmbits, Calabuig i Girau han traslladat, en la trobada a què també han assistit representants dels centres de majors de la ciutat, “el compromís de l’Ajuntament de València per a donar suport a totes les activitats i iniciatives destinades a previndre i assegurar que el pas del temps no obstaculitze el fet de tindre mobilitat i poder desenvolupar les activitats a què les persones majors aspiren”.

En el marc d’un nou impuls a les polítiques destinades als majors, Calabuig ha recordat que l’Ajuntament de València ha constituït una taula d’envelliment actiu per a fomentar “la participació, l’acció social, la vida saludable i l’oci” entre la tercera edat i respon al “ferm propòsit d’elaborar un pla estratègic sobre política de majors en l’horitzó 2020, amb totes les entitats i agents socials que treballen amb este col·lectiu”.

Segons ha indicat el regidor de Persones Majors, els eixos d’esta nova estratègia seran “la promoció cultural, l’educació per a l’envelliment, la participació i acció social i la vida saludable i l’oci”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.