L’Ajuntament s’adherix al manifest #RefugiperDret, que rep el suport de més de 70 entitats

València Noticies | Redacció.- L’Ajuntament de València s’adherix al manifest #RefugiperDret, que rep el suport de més de 70 entitats ciutadanes, sindicats, ONG i moviments socials, i que exigix a la Unió Europea i al Govern espanyol un canvi d’enfocament en les polítiques de migració i asil.

En el marc de la commemoració del Dia Mundial dels Refugiats, que se celebra dilluns, dia 20, més de 70 entitats socials i ciutadanes han convocat una manifestació per a demà diumenge 19, i han promogut un manifest, que compta amb el suport de l’Ajuntament de València. El regidor de Cooperació al Desenvolupament i Migració,


, prendrà part en la convocatòria de demà en nom de la corporació.

Ayuntamiento de Valencia.
image-390489

El manifest s’ha redactat amb el lema “Per un canvi de direcció que frene la violació de drets de les persones migrants i refugiades”, i s’hi denuncien els efectes de la denominada Declaració de Turquia, un acord signat pels líders europeus el passat mes de maig que el manifest qualifica de “vergonyós i il·legal”.

“Les polítiques europees de migració i asil”, s’assenyala en el text, “lluny de donar una resposta solidària basada en el respecte dels drets humans de les persones migrants i refugiades, han posat en risc les vides de milers de persones, moltes d’elles xiquets i xiquetes, i ha convertit el mar Mediterrani en la major fossa comuna del món, on han mort més de 25.000 persones en els últims 15 anys”.

Tal com ha recordat el regidor Jaramillo i com es recull en el manifest, l’acord de Turquia vulnera la Carta Internacional de Drets Humans, la Carta de Drets Fonamentals de la UE, el Conveni Europeu de Drets Humans i la Convenció de Ginebra per als refugiats, així com diverses directives europees en matèria d’asil.

Les organitzacions firmants del manifest, entre les quals l’Ajuntament de València, exigixen a la Unió Europea un “canvi en l’enfocament de les polítiques de migració i asil, posant en el centre les persones i els seus drets”. I, així mateix, s’exigix a la Unió que “garantisca una acollida digna i adequada protecció” a les persones refugiades i a les organitzacions que els donen suport.

També es dirigix el manifest al Govern espanyol, al qual s’insta a retirar el seu suport a l’acord UE-Turquia, a agilitzar l’acollida de les persones refugiades i reforçar el sistema nacional d’acollida a refugiats “amb els recursos, el nombre de places i el pressupost necessari”.

El text al·ludix també a la situació en la frontera sud de la Unió Europea, específicament en les fronteres de Ceuta, Melilla i les Canàries, i se subratlla a més la necessitat d’impulsar accions de sensibilització, incrementar els fons per a acció humanitària i vetlar perquè no es faça ús de missatges de caràcter xenòfob o discriminatori cap a la població migrant.

El manifest conclou exigint a l’executiu central que defense davant de les institucions europees “una posició que siga reflex de la manera de sentir de la societat espanyola i que, per tant, defense el compliment de la legalitat i el respecte dels drets humans de les persones migrants i refugiades”.

La manifestació #RefugiperDret començarà a les 19.00 hores de demà diumenge des del Parterre (plaça d’Alfons el Magnànim). La plataforma Pobresa Zero i totes les organitzacions i entitats convocants inviten tota la ciutadania a sumar-se a l’acte.

Suport a la labaor d’ACNUR a Jordània

Cal destacar que divendres pasat la Junta de Govern Local va aprovar una assignació de 25.000 euros a benefici de la ONG per als refugiats ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats).

Esta dotació servirà per a la realització de projectes i programes humanitaris i d’emergència en territori de Jordània, dirigits a la població refugiada procedent de Síria.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.