L’Ajuntament se suma a la campanya sobre dieta mediterránea i alimentació saludable

Valencia Noticias | Redacción.- La regidora de Sanitat i Salut Pública, Maite Girau, ha anunciat que l’Ajuntament de València se sumarà a la campanya Dieta Mediterrània, Alimentació Saludable que promou la Unió de Consumidors de València (UCE) amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania de la influència que tenen els hàbits alimentaris en la salut, així com en la prevenció d’algunes malalties.

El objetivo es concienciar a la ciudadanía de la influencia que tienen los hábitos alimentarios en la salud.
image-333256

Després d’una trobada amb els representants de l’UCE, Girau s’ha compromés a impulsar des de l’Ajuntament “nous hàbits alimentaris entre menors i jóvens per a previndre malalties com l’obesitat o els nivells alts de colesterol” perquè, com ha assenyalat, “la infància és una època clau per a aprendre conductes alimentàries saludables”.

Segons les dades que maneja la Unió de Consumidors, només el 7,5 % dels xiquets prenen un desdejuni equilibrat, compost per llet, fruita o suc natural i galetes o torrades; a vegades les presses per arribar a l’escola i la somnolència dels primers moments del dia impedixen fer un primer menjar complet i correcte per a poder afrontar la jornada. De fet, segons les estadístiques, un 8 % dels xiquets acudixen al col·legi sense haver-se desdejunat.

Així mateix, amb esta campanya, l’Ajuntament de València i la UCE pretenen “conscienciar els ciutadans de la importància i els beneficis d’aprofitar, mantindre i recuperar els hàbits de la nostra dieta mediterrània com ara consumir una gran varietat de fruita i verdura, utilitzar l’oli d’oliva, menjar peix blau una o dues vegades a la setmana i que el pa i els productes procedents dels cereals formen part de l’alimentació diària”.

La Unió de Consumidors de València està duent a terme esta campanya a través de fullets informatius distribuïts en els mercats municipals i els servicis d’informació al consumidor gestionats per l’associació, així com en les diferents oficines de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.