MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

L’Ajuntament se suma a les accions de la celebracció del 10 de maig, Día Mundial del Lupus

València Noticies | Redacció.- La regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau, ha manifestat el suport de l’Ajuntament a les accions programades per l’entitat AVALUS (Associació Valenciana d’Afectats de Lupus), en el marc de la celebració, dimarts que ve, 10 de maig, del Dia Mundial del Lupus.

Maite Girau.
image-367582

“La corporació manifesta el seu suport a les iniciatives que durant esta celebració es desenvoluparan a la ciutat amb l’objectiu d’aconseguir millorar la qualitat de vida de les persones afectades i contribuir a la seua investigació”, ha expressat Girau. Amb esta premissa, l’associació AVALUS instal·larà una taula informativa amb material divulgatiu sobre esta afecció i els seus efectes en les persones que la patixen. L’objectiu és acostar a la ciutadania les característiques de la malaltia, tant físiques com socials.

Entre les 9.00 i les 14.00 hores del dia 10, ciutadans i ciutadanes podran acostar-se a este punt d’informació i accedir al material de consulta tant sobre el lupus com sobre les activitats de l’associació.

El lupus és una afecció de caràcter autoimmunitari crònica que afecta el teixit conjuntiu i es caracteritza per la inflamació i el dany en els teixits. Es calcula que al voltant d’un 1 % de la població pot tindre lupus a Espanya, la majoria dones (el 90 %), principalment entre 15 i 55 anys. Afecta unes 45.000 persones a Espanya, de les quals més de 5.000 residixen a la Comunitat Valenciana.

La regidora de Sanitat, Salut i Esport, Maite Girau, ha manifestat el seu suport a la labor d’AVALUS, que fomenta l’organització i autoajuda de la ciutadania i, al seu torn, dóna veu als afectats. Així mateix, considera important establir canals de col·laboració que permeten treballar coordinats per a donar visibilitat a esta afecció i introduir millores en la qualitat de vida dels afectats i potenciar la investigació.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.