L’Alqueria del Basket acull la jornada ‘Jocs Esportius Adaptats’

18.02.13_AlqueriaLes instal·lacions de l’Alqueria del Basket acullen una jornada de bàsquet per a jocs esportius adaptats que s’emmarca en les activitats dels XXXVI Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, ‘Jocs Esportius Adaptats’, que organitza la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. A la jornada ha assistit el director general d’Esport, Josep Miquel Moya.

La jornada compta amb la participació de 300 persones entre alumnes, professors i acompanyants, procedents de centres d’Educació Especial de la província de Valencia. L’activitat consisteix a realitzar diversos partits entre els centres en les categories infantil (minibàsquet) i absoluta (bàsquet).

Una vegada finalitze la competició, tindrà lloc una entrega de trofeus per als equips guanyadors de cada categoria i de medalles per a tots els participants.

Aquesta jornada compta amb la participació dels equips de bàsquet dels centres CEE Carmen Picó d’Alzira, CEE Virgen de la Esperanza de Cheste, CEE Enric Valor de Gandia, CEE Sant Cristòfol de Sagunt, CEE La Encarnación i CEE Torrepinos de Torrent, CEE Rosa Llácer de Castellar-Oliveral, CEE Ruiz Jiménez de València, CEE Profesor Sebastián Burgos de València i CEE Koynos de Godella.

Les trobades es duen a terme en quatre de les nou pistes cobertes de les que disposa l’Alqueria del Basket, la qual cosa permet la realització de partits simultanis. Així mateix, les trobades són arbitrades per col·legiats oficials de la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana.

El València Basket Club col·labora en l’organització d’aquesta jornada i obri les portes de les seues instal·lacions de referència per al bàsquet de base a un col·lectiu amb necessitats especials.

L’esport adaptat juga un paper fonamental en els col·lectius de persones amb discapacitat, ja que aconsegueix amb la seua pràctica beneficis físics, fisiològics, psíquics i socials.

A través de la pràctica d’esport adaptat, s’aconsegueix la millora de les capacitats físiques i mentals, s’enforteix l’autoestima i s’augmenta la confiança en les capacitats reals i habilitats, i s’afavoreix el procés de socialització potenciant la capacitat d’expressió i millorant les vivències de comportament social.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.