banner_990x90_EFE (1)

Lambda convoca el premi Arc Iris

Lambda-Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals va convocar fa uns dies el seu premi Arc Iris, guardó que reconeix a aquelles falles que, dins de l’enginy, la crítica i el respecte millor reflectisquen la diversitat sexual, de gènere i familiar. La d’enguany serà la tretzena edició d’un concurs que any rere any ha anat sumant monuments i comissions a la defensa dels drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.

El jurat de Lambda va decidir que l’any passat el premi Arc Iris fóra per a la Falla Cadis-Pare Femenia-Puerto Rico, de la secció Segona B, per una escena titulada “L’Orgull Gall” i que mostrava sis galls amb els colors de l’arc de Sant Martí que eren representacions d’alguns dels països on actualment encara està penada l’homosexualitat.

Lambda participarà també de la festa fallera repartint preservatius, un any més, durant les mascletaes amb una campanya de promoció del sexe segur dissenyada especialment per a aquests dies, la qual porta per lema, fent referència al polèmic discurs de l’alcaldessa Barberà durant la Cridà, “Per Falles, amb “caloret” o sense, usa condó sempre”. A més, amb aquests repartiments públics, Lambda pretén donar visibilitat a les persones LGTB dins de la festa fallera, fent veure que lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals també formen part de les Falles.

A més, ja que encara és comú escoltar càntics homòfobs com el de “maricón el que no bote” dins de la festa fallera, des de Lambda s’han posat en contacte amb la Junta Central Fallera, diferents agrupacions falleres i la Federació de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana per a animar-los a eradicar aquests actes homòfobs, així com instar a totes les persones que participen de les nostres festes populars a gaudir de les mateixes sense discriminacions cap a cap persona. “Malgrat alguns punts foscos, afortunadament les falles i els seus membres estan cada vegada més implicats en la defensa de la igualtat de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals. Una clara mostra d’açò és que cada any són més les comissions que mostren en els seus monuments escenes en favor de la diversitat i presentant de forma respectuosa l’homosexualitat, bisexualitat i transsexualitat, aconseguint que realment la nostra festa siga un pilar fonamental per a seguir construint una vertadera societat plural, diversa i inclusiva”, ha expressat Fani Boronat, coordinadora general de Lambda.

Adjuntem imatges de l’escena guanyadora de l’any passat i de les campanyes de Falles 2015.

Bases i fitxa d’inscripció del Premi Arc Iris ací.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.