728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Lambda demana acabar amb les barreres que impedeixen a les dones lesbianes ser visibles

València Noticies | Redacció.- En la vespra del Dia de la Visibilitat Lèsbica, que cada 26 d’abril des del 2008 reclama el paper que els correspon a les dones lesbianes en l’espai públic, Lambda-col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals lamenta que seguisca havent-hi tantes dificultats que impedeixen a una part del col·lectiu lèsbic ser visible en el seu entorn.

logo2015
image-360114

Per açò, des de Lambda i altres associacions membres de la FELGTB (Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals), han llançat durant aquests dies una campanya baix el lema “Jo sóc visible, tu per què no?”, per a convidar a totes aquelles dones que temen fer pública la seua orientació sexual a reflexionar sobre les causes que li ho impedeixen i a tractar de combatre-les. L’organització considera que s’ha de ser conscient dels assoliments polítics i socials ja aconseguits, que provoquen la confiança suficient com per a ser visibles. “També mirem cap a les dones lesbianes que treballen en l’àmbit públic. A causa de la seua projecció social, poden contribuir en major mesura a la visibilització de la diversitat de la nostra orientació sexual. Sent visibles ens ajudem i ajudem”, explica Rosa Bernabeu, coordinadora del grup de Lesbianes de Lambda.

Per a fer arribar aquesta campanya a la societat en general, des del grup de Lesbianes de Lambda han realitzat una exposició fotogràfica on, a través d’una trentena d’imatges, diferents dones lesbianes es mostren visibles en el seu dia a dia: donant classe, en política, fent esport o passejant en família. Aquesta exposició, que es va presentar diumenge passat 24 d’abril en la concentració celebrada a València per a celebrar el Dia de la Visibilitat Lèsbica, viatjarà aquest dimarts 26 a l’Eliana, on serà exposada en el Centre Sociocultural de la població. A més, ja hi ha altres cinc ajuntaments interessats a exposar les fotografies en els seus municipis.

El grupo de Lesbianas de Lambda han realizado una exposición fotográfica donde diferentes mujeres lesbianas se muestran visibles en su día a día.
image-360115

Entre les demandes de Lambda per a seguir avançant en igualtat i eliminar les barreres que dificulten l’expressió lliure, autèntica i visible de moltes lesbianes, estan:

  • Una legislació que protegisca a les dones lesbianes i que penalitze a qui les discrimine. És de vital importància aprovar sense més demora una Llei d’Igualtat LGTB.
  • Fi a la discriminació en l’accés als tractaments de reproducció assistida a través de la sanitat pública. És un dret emparat per la llei i no pot ser soscavat pel fet de no tenir parella masculina.
  • Protocols i formació específica i adequada del personal sanitari. Ha d’existir un major compromís en el foment i la protecció de la salut sexual de les dones que tenen sexe amb dones.
  • Formació del personal docent sobre diversitat sexual, de gènere i familiar; així com protocols d’actuació per a la detecció de casos d’assetjament escolar per orientació sexual o identitat de gènere.
  • Integració plena d’una perspectiva de lluita contra la lesbofòbia en les accions de les organitzacions sindicals.
  • Formació i sensibilització del personal de les institucions geriàtriques sobre la realitat i necessitats de les dones lesbianes.
  • Promoció de mesures i defensa des de les institucions de l’Estat per a acabar amb la LGTBfòbia institucional que existeix en més de 70 països del món, on ser lesbiana es condemna amb la persecució o fins i tot amb la mort.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.