L’Eliana i Alborache s’interessen pels nous programes de l’Àrea de Cultura

 

 

Xavier Rius, diputat de Cultura es reuneix amb l’alcalde de l’Eliana, Salvador Torrent, i l’alcaldessa d’Alborache, Paqui Collado

Els nous projectes culturals de la Diputació aposten pel cinema en valencià i la connexió comarcal a través del patrimoni

El diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, s’ha reunit amb l’alcalde de l’Eliana, Salvador Torrent, i l’alcaldessa d’Alborache, Paqui Collado, per a conéixer les necessitats en matèria cultural dels dos municipis.

Els primers edils han soŀlicitat la coŀlaboració del govern de la Diputació per a impulsar diversos projectes, com Art al Carrer o un festival internacional de cinema.

Suport al cinema en valencià

El diputat de Cultura ha explicat als alcaldes les noves línies de programació i subvencions que seran efectives a partir del 2016, entre les quals destaca per la seua novetat el desenvolupament d’un programa comarcal de cinema en valencià, que projectarà documentals i cinema temàtic que susciten un debat posterior entre els espectadors.

Tal com ha destacat Xavier Rius, un altre dels grans eixos de l’Àrea de Cultura és la posada en valor i projecció del patrimoni cultural valencià.

En aquest sentit, el diputat ha comentat la necessitat d’impulsar projectes culturals que promoguen la transversalitat comarcal, és a dir, que incidisquen en l’horitzontalitat del territori, de tal manera que interior i costa queden units per accions culturals, musicals i artístiques comunes.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.