728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

L’EMT trenca amb anys de opacitat i publicarà les dades de viatgers a l’INE

Valencia Noticias | Redacción.- L’Empresa Municipal de Transport (EMT) de València vol “trencar amb els anys d’opacitat en la gestió dels anteriors governs conservadors”, i publicarà les seues dades de viatgers de manera accessible per als mitjans de comunicació i d’estadístiques.

El passat 11 de febrer, l’Institut Nacional d’Estadística (INE) va donar a conéixer les dades referides al nombre de viatgers en transport públic al llarg de l’any 2015. A l’apartat dedicat a València no apareixia cap xifra i sí la llegenda: “No permesa la publicació de la dada de transport urbà por autobús de Valencia”.

Parada de autobús.
image-332649

Tal com s’ha informat des de l’empresa, “la Regidoria anterior, en mans del Partit Popular, va decidir al maig de 2013 no donar permís a l’INE perquè publicara la dada concreta de viatgers de València”.

L’actual director gerent, Josep Enric Garcia Alemany, ha qualificat esta situació com a “inadmissible”, i ha denunciat que València “ha estat al llarg dels últims anys a la cua en transparència”. “Són nous temps, hem d’obrir finestres”, ha assenyalat, i ha anunciat que des de l’EMT ja s’han posat en contacte amb l’INE per tal de recuperar la relació tan prompte com siga possible i que la informació siga pública.

El nombre de passatgers al llarg de l’any 2015 fóu de 87.925.000, lleugerament superior al de l’any 2014, que va acabar amb 87.528.000 validacions. El dia amb més ús va ser el 23 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial sense Cotxe. La xarxa nocturna fou utilitzada per 660.000 persones, 40.000 més respecte a 2014.

SERVICIS AMB TACÒGRAFS

D’altra banda, l’EMT ha començat a utilitzar tacògrafs en els seus desplaçaments derivats dels servicis discrecionals. Fins ara no es feia, una situació que podria anar en contra de la normativa vigent.

“No podíem continuar donant un servici després de saber que potser ho féiem de manera il·legal”, ha subratllat el director gerent de l’Empresa Municipal de Transport. De fet, l’EMT ja tenia els dispositius i només ha calgut una inversió en actualització i manteniment.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.