banner_990x90_EFE (1)

L’equip de Govern demana al PP que deixe de mentir sobre la gestió municipal en matèria d’emergència social

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Castelló ha demanat al grup municipal Popular que “deixe de mentir i de tergiversar sobre l’acció del nou govern municipal en matèria d’emergència social i demostre el respecte per les famílies que estan vivint un autèntic drama social”.
Així, fonts municipals han recordat que tal com al·ludeix el portaveu adjunt del Partit Popular, Juan José Pérez Macián, en el seu comunicat, “amb el drama de milers de famílies no es juga, per açò, des de l’equip de Govern un dels primers tràmits que es van realitzar en iniciar el mandat va ser el de pagar totes les ajudes d’emergència social que el PP tenia paralitzades des del mes de març”.
A més, quant a la crítica de l’autobombo sobre la concessió d’ajudes per a evitar talls de llum i aigua, han volgut puntualitzar que “s’han concedit el 100% de les ajudes que les famílies castellonenques han sol·licitat, no s’ha quedat ni una sola sol·licitud sense pagar”. També han recordat que l’actual Govern ha liderat a la Comunitat Valenciana la signatura de convenis contra la pobresa energètica, en ser la primera ciutat a tancar acords amb les tres principals empreses de subministrament de llum, gas i aigua. I açò s’ha aconseguit en tan sol 4 mesos, una cosa per a la que els populars “han tingut més de 20 anys i mai van fer”.
D’altra banda, els números no fan una altra cosa que avalar el gir social de les polítiques municipals impulsades pel nou govern en matèria de benestar social, que en només nou mesos ha triplicat l’aportació per a subministrament de ‘vals de compra’ per a cobrir necessitats bàsiques d’alimentació i higiene, passant dels 200.000 € pressupostats pel PP als 600.000 € anuals aprovats per l’actual equip de Govern. També mereix especial esment el fet que l’actual equip de Govern quasi triplicara la xifra d’ajudes al lloguer des de juny de 2015, passant de 208.000 euros en els cinc primers mesos a 540.000 en la resta de l’any.
Finalment, des del nou Govern s’ha impulsat la signatura d’un protocol antidesnonaments amb l’Audiència Provincial de Castelló, que representa l’ampliació del servei jurídic que es presta a les persones que pateixen els desnonaments, l’impuls a la creació d’una Oficina de l’Habitatge per a millorar l’oferta d’habitatge social, la recuperació d’habitatges socials de propietat autonòmica en desús, a més de la signatura de convenis amb empreses d’energia i aigua per a evitar els talls de subministrament a persones en situació de vulnerabilitat.
Per tot açò, des de l’equip de Govern consideren que el Partit Popular no està en situació de “retraure i, molt menys, de donar lliçons de bona gestió en matèria d’emergència social. Encara no hem complit el primer any de gestió i hem demostrat sobradament la nostra major sensibilitat envers les famílies castellonenques que pitjor ho estan passant a través de totes les vies possibles”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.