Les exportacions de la Comunitat creixen un 12’5% en el període gener – juliol, més del doble que la mitjana nacional

Exportacion01I_EFELes exportacions de la Comunitat mantenen el seu ritme ascendent i registren un creixement del 12’5% en el període gener – juliol en registrar un valor de 16.813’4 milions d’euros, un nou rècord històric, segons dades fetes públics pel Ministeri d’Economia i Competitivitat.

L’ascens mostrat per la Comunitat és superior al doble de la mitjana nacional, que se situa en aquest període en un 5’5%. La Comunitat Valenciana, amb un 11’3% de les exportacions nacionals, és la segona regió que més contribueix al creixement de les exportacions espanyoles en aquest període.

En els primers set mesos de l’any les exportacions de la Comunitat tornen a superar a les importacions i registren un superàvit comercial xifrat en 2.899’6 milions d’euros enfront d’un dèficit a nivell nacional xifrat en 12.876’5 milions d’euros.

Destaca l’augment de les exportacions de les tres províncies. Alacant exporta producte per valor de 3.239,1 milions d’euros, la qual cosa representa un increment de l’11’4% pel que fa al mateix període de l’any anterior; Castelló exporta productes per valor de 3.718,1 milions d’euros, amb un ascens del 6’1% i València experimenta un destacat creixement del 15’5% amb un valor d’exportacions de 9.856’2 milions d’euros.

Per sectors, el sector d’automoció concentra el 25’3% de les exportacions autonòmiques i registra un ascens del 32’4% en aquest període. Li segueix el sector d’alimentació, amb un valor de 3.270 milions d’euros i un ascens del 13’4%. Dins d’aquest capítol destaca l’ascens generalitzat: les fruites i llegums creixen un 13%, els vins un 12’8% i els cítrics un 16%.

El tercer sector més exportador és el de les semimanufactures no químiques, que inclouen els productes ceràmics, paper, ferro i metalls no ferrosos, amb un 14’2% del total i un ascens del 5’5%. Els productes ceràmics registren un augment del 4’5% en aquest període.

Les manufactures de consum, amb un 11’9% del total i un valor de 2000’7 milions d’euros també veuen augmentar les seues vendes en l’exterior amb un 11’5%. Destaca l’augment del calçat amb un 18%.

Els béns que equip registren exportacions per valor de 1584’7 milions d’euros, un 4% més que en el mateix període de l’any 2014.

Quant a la classificació per destinacions, França es manté com el primer client de les empreses de la Comunitat amb un ascens del 4’7%; li segueix Alemanya, amb un destacat 31’6% d’ascens. En tercer lloc se situa Regne Unit amb un ascens el 14%.

Estats Units se situa com la quarta destinació de les exportacions valencianes i primer extracomunitari amb un increment del 40%.

Per àrees, la Unió Europea concentra el 60% de l’exportació de la Comunitat. Amèrica concentra el 14% amb un destacat ascens del 40% d’Amèrica del Nord i del 13% d’Amèrica Llatina. Àsia experimenta un lleuger descens del 0’2%, mentre Àfrica s’incrementa un 14%.

Dades mes de juliol

En el mes de juliol les exportacions de la Comunitat Valenciana han triplicat la mitjana nacional amb un ascens del 22’1%, enfront de la mitjana d’Espanya situada en un 8’9%. El valor exportat se situa en 2.726’4 milions d’euros.

En aquest mes la Comunitat Valenciana és la que més contribueix al creixement de les exportacions nacionals amb 2’3 punts percentuals.

En l’anàlisi provincial, les exportacions d’Alacant creixen un 20’1%, les de Castelló creixen un 14’1% i les de València registren un ascens del 25’8%.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.