Les exportacions de la Comunitat Valenciana creixen un 7’3% en el mes de gener

_DSC4564
image-343573

Les exportacions de la Comunitat Valenciana en el mes de gener mantenen la seua tendència a l’alça, amb exportacions valorades en 2335,1 milions d’euros i un ascens del 7,3% pel que fa al mateix mes de l’any anterior, segons dades difoses hui pel Ministeri d’Economia i Competitivitat.

La directora general d’Internacionalització, Mònica Cucarella ha destacat el comportament positiu del comerç exterior de la Comunitat. “L’any 2015 va acabar amb un rècord històric d’exportacions, ja que superarem els 28.550 milions d’euros. L’any 2016 comença amb dades també positives, amb un ascens de les nostres exportacions que triplica la mitjana nacional i amb el major superàvit comercial de tota Espanya”, ha afegit.

“La Comunitat Valenciana va acabar l’any 2015 i comença 2016 com la segona autonomia més exportadora, amb el 12,8% de les exportacions nacionals”, ha indicat.

Per províncies, les exportacions alacantines creixen un 5,6%, les de Castelló creixen un 0,6% i les de València un 10,4%.

Les exportacions tornen a superar a les importacions en aquest període i donen lloc a un superàvit comercial de 465,7 milions d’euros, el més elevat de tota Espanya.

Per sectors, el sector d’automoció manté el ritme ascendent que va mostrar durant 2015, amb un ascens al gener del 20,9%. Li segueix el sector d’alimentació i begudes amb el 23,4% de les exportacions totals i un creixement del 2,9%. En tercer lloc se situen les manufactures de consum, amb un ascens del 12,8%.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.