BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Les Falles, ambaixadores contra la violència de gènere

Captura-de-pantalla-2016-02-28-a-las-10.15.39-505x355
image-332150
La nova política de la Diputació de València no solament aconsegueix les grans línies pressupostàries sinó que arriba a cadascuna de les partides que gestiona la Corporació, cas de les ajudes a les comissions falleres.

Una aportació històrica que el president, Jorge Rodríguez, vol convertir en una fi enterament social prescindint de la pàtina de propaganda política que tradicionalment ha embolicat aquestes ajudes.
La partida total s’incrementa fins a aconseguir els 250.000 euros, que es repartiran en transferències de 180 euros a totes aquelles comissions falleres que ho sol·liciten, amb l’únic requisit de dipositar en el casal o en el monument faller una banderola que dispensarà la Diputació i que lluirà un lema contra la violència de gènere.

Es va acabar la condició que les comissions nomenen faller d’honor al president de la Diputació i que publiquen la seua foto en el llibret per a rebre els 180 euros dels quals seguiran gaudint simplement ajudant en la tasca de conscienciació per a prevenir els maltractaments.

Fuentes de Presidència asseguren que la intenció de Jorge Rodríguez és respectar l’autonomia de les comissions, mantenir el suport a les mateixes i al mateix temps aprofitar l’estirada de la festa per a convertir a les Falles en ambaixadores contra la violència de gènere. El drama que pateixen milers de dones és la causa escollida enguany per a canalitzar aquestes ajudes a l’àmbit faller, encara que des de Presidència no es descarta que en pròxims anys el missatge de conscienciació es dirigisca a un altre àmbit; una altra causa social que s’incloga en l’apartat de temes transversals que ocupen i preocupen a la Diputació.

Tampoc serà aquesta l’única festa en la qual s’implique la Corporació provincial, que ja estudia de quina manera col·laborar amb els col·lectius que participen en els Moros i Cristians, l’altra gran festa de la província al costat de les Falles. L’esquema serà el mateix: ajudar als grups humans que fan possible la festa convidant-los a secundar la tasca didàctica de la Diputació amb la difusió d’un codi de bones pràctiques ciutadanes.

L’acte en la plaça de Manises es manté, programat per al 14 de març, encara que a diferència de les convocatòries d’anteriors governs provincials, el que presideix el socialista Jorge Rodríguez, amb els seus socis de Compromís, Esquerra Unida i València en Comú, vetlarà per la igualtat de totes les comissions que decidisquen participar. Des de la primera fins a l’última gaudiran del mateix tracte del president per a rebre la banderola contra la violència de gènere que hauran de lluir durant la setmana fallera

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.