Les Folies guanya el concurs “Sona la dipu amb música, balls i cançons tradicionals”

El grup Les Folies de Carcaixent ha guanyat, amb una puntuació de 224 punts, el concurs “Sona la dipu amb música, balls i cançons tradicionals” celebrat anit en el Teatre Principal de València. Canayamars de Canals, amb 192,5 punts, i el Grup de Danses d’Ontinyent, amb 181, han rebut el segon i tercer premi respectivament.

El diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, ha presidit el jurat del concurs, “encara que no he votat, perquè em considere gran seguidor i afeccionat al folklore, però la decisió tècnica ha de quedar en mans dels experts”. També ha assistit a la final el diputat provincial Ivan Martí.

Premis

El guanyador del primer premi, Les Folies, obté 2.500 euros, el segon, Canyamars de Canals, 1.500 euros i el tercer, Grup de Danses d’Ontinyent, 900 euros, a més de les corresponents plaques commemoratives de la Diputació i de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.

Rius anuncia un canvi d'enfocament del certamen

Rius ha felicitat a tots els participants i ha assenyalat que sent “una doble emoció, assistir per primera vegada com a diputat provincial i veure ballar a un grup del meu poble, Picanya, amb moltíssima tradició, pels seus grups de ball, tant el Realenc com la Carrasca, i per la presència de Salvador Mercado, alma mater d'Alimara, una de les agrupacions folklòriques referents”.

Segons ha anunciat el diputat Xavier Rius, “anem a reunir-nos amb el sector perquè estem analitzant un nou enfocament del certamen, potser diferent al de concurs, per a oferir una mostra més potent i amb representació de totes les comarques”.

“Hem de donar un pas endavant i avançar per a reforçar el folklore i exhibir la riquesa cultural de les tradicions autòctones”, ha assegurat el diputat.

Huit finalistes en el Principal

Els huit grups finalistes de “Sona la dipu amb música, balls i cançons tradicionals” han destacat l'emoció de ballar en el Teatre Principal davant el nombrós públic que ha omplert totes les localitats.

Grup de Danses d’Ontinyent, La Xicalla de Catarroja, La Senyera de València, Xafarnat de Paterna, Les Folies de Carcaixent, El Tossal de Llíria, Canyamars de Canals i Grup Realenc de Picanya han ballat a la final del certamen organitzat per la Diputació de València amb la col·laboració de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.

Emissió en directe de la final

La web de la Diputació de València, dival.es, ha emès íntegra la final des del Teatre Principal de València. Com en edicions anteriors, també televisions locals i comarcals, així com diferents portals municipals, webs generalistes i especialitzades, han pres el senyal oferit per l'equip d'audiovisuals de la institució.

La plataforma dival.es allotja totes les actuacions d'aquesta gala final i el lliurament de premis, permetent visionats, descàrregues o ús d'eines per a compartir en xarxes socials.

Leave a Reply

Your email address will not be published.