L’espectacle de Xarxa Teatre ‘Veles e vents’ obrirà la Gran Fira de València el pròxim 1 de juliol

València Noticies | Redacció.- Amb la premissa de convertir la tradicional Fira de Juliol en la gran oferta cultural, lúdica i festiva de l’estiu de València, el nou equip de govern ultima la seua primera programació d’esta històrica convocatòria, que enguany coincidix a més amb el 125é aniversari de la Batalla de Flors. La Gran Fira de València es planteja com una marca global que assumix totes les propostes culturals i d’oci de la ciutat.

La Fira arrancarà el dia 1 amb l’espectacle ‘Veles e vents’, del col·lectiu valencià Xarxa Teatre, un dels grups de teatre de carrer més prestigiosos en l’àmbit local i també internacional. De fet, l’espectacle previst, que ja s’ha vist en 23 països de tots els continents, va ser creat l’any 1994 amb motiu de la inauguració del túnel del canal de la Mànega, i presenta els elements més característics de l’agrupació: la pirotècnia i els elements mòbils. Tal com ha assenyalat el regidor Fuset, “després de molts anys, ‘Veles e vents’ torna a València, i per primera vegada, a la plaça de l’Ajuntament”.

El nuevo modelo de Feria contará con actividades relacionadas con el cine, teatro de calle, monologuistas, actuaciones musicales, cabalgatas...
image-384480

Fuset ha donat a conéixer hui la línia argumental d’esta convocatòria estival, una cita que pretén convertir-se en la segona gran festa de la ciutat després de les Falles. “Volem reactivar i resignificar la marca Gran Fira de València”, ha explicat, “fer-ne una marca paraigua que aglutine tota l’oferta cultural, lúdica i festiva dels mesos d’estiu”.

Es pretén “fer arribar les activitats a tots els públics, a tots els barris i a tots els gustos, i condensar ofertes molt diverses amb una única marca”. Per a això, entre les novetats d’esta primera edició de la renovada fira destaca l’ampliació en els llocs d’activitats, que pràcticament es tripliquen, i que arribaran també a les pedanies; també s’incrementa el nombre d’espectacles pirotècnics, que oferiran estils molt diferents i renovats.

El nou model de Fira comptarà amb activitats relacionades amb el cine, teatre de carrer, monologuistes, actuacions musicals, cavalcades, pirotècnia, balls populars, ball contemporani, campionats de jocs, trofeus de la Junta Central Fallera… i un increment de les propostes i els escenaris: dels 127 actes programats l’any passat en 18 llocs es passa a les 150 activitats d’enguany en 50 ubicacions distintes. Per a això, des de la Regidoria es farà un esforç màxim de difusió, ha assegurat el regidor, en xarxes socials, mitjans de comunicació, autobusos, increment dels programes de mà i canals extra de distribució “perquè arribe a la major quantitat de gent possible; que tots i totes puguen conéixer les propostes amb detall”.

Per això, ha subratllat Fuset, és molt important la implicació d’empreses i institucions amb una mateixa oferta, i ha esmentat com a exemple el cicle de música “Serenates” de la Universitat de València, que es va presentar ahir, i que s’integra en la programació de la Fira; o el cicle de café teatre, que enguany s’afig també i trasllada la seua ubicació a la plaça del Pilar, on sumarà a la seua oferta un Mercat de la Fruita. “I no seran les úniques”, ha avançat l’edil, ja que la Gran Fira integrarà activitats d’altres regidories, de la Diputació de València, de la Generalitat… En definitiva, la idea és que l’organització “es duga a terme de manera cooperativa per nombroses entitats que utilitzen esta marca global per a donar cobertura a les seues activitats”, en paraules del regidor.

Encara que la programació completa de la Gran Fira de València 2016 es donarà a conéixer en breu, Pere Fuset n’ha avançat alguns detalls, com la Gran Nit de Juliol, que serà el dissabte 23, o les dos exposicions que es preparen, una sobre la cartelleria històrica de la Fira, “amb autèntiques joies del cartellisme valencià”; i una altra sobre el 125 aniversari de la Batalla de Flors, “en la qual, amb el suport de textos i fotos, recordarem el sentit d’esta particular batalla”, ha explicat el regidor.

La Batalla de Flors en els cartells anunciador d’enguany

De fet, com cada any, la Batalla de Flors serà l’acte amb què es clausure la Fira, el diumenge 31 de juliol, en una convocatòria que preveu ampliar novament el seu aforament. I en esta ocasió la Batalla adquirix un especial protagonisme, ja que celebra el seu 125 aniversari.

Per això, l’equip artístic que ha realitzat la imatge de la Gran Fira de València ha triat el motiu de la Batalla per al seu disseny gràfic. Es tracta de l’equip Yinsen, integrat per les artistes María Pradera i Lorena Sayavera, que han presentat el seu disseny per a l’edició d’enguany. Tal com han explicat les autores, el motiu gràfic de la sèrie de cartells és la Batalla de Flors, i presenta tres imatges florals de papiroflèxia, les tres en la mateixa gamma cromàtica: blau turquesa (símbol del mar), blau marí (símbol de les nits d’estiu) i el conjunt groc i roig (símbol del sol, el foc i la pirotècnia). “Hem volgut representar l’alegria, el color, la diversitat, el treball artesanal… com a elements que definixen esta festa, tot això en tres flors molt icòniques que arriben a tot el públic”.

Les integrants de l’equip Yinsen han agraït a l’Ajuntament “la recuperació de la importància del cartell com a element de comunicació i la seua aposta per les creacions dels professionals del disseny de la Comunitat Valenciana”.

La imatge de la Fira s’utilitzarà com a element integrador de l’oferta ludicocultural, i definirà les comunicacions en premsa, xarxes socials i internet. El web oficial de la Fira, on pot trobar-se tota la informació sobre activitats i llocs, és www.granfiravalencia.com.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.