MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

L’exconseller valencià del PP Gerardo Camps va gastar almenys 42.000 euros públics en dinars entre 2007 i 2011

Lexconseller-valencia-PP-Gerardo-Camps_1571253030_28811933_1000x1227
image-365594
La conselleria d’Economia que va dirigir l’exdiputat del PP va pagar amb diners de la caixa fixa mig milió d’euros, segons denuncia el PSPV

Entrecots, gambes, vins i licors són alguns dels conceptes que apareixen en les factures fetes públiques avui pel PSPV-PSOE corresponents a dinars en els quals va participar l’exconseller valencià del PP Gerardo Camps entre els anys 2007 i 2011 i que almenys sumen un total de 42.000 euros que es van pagar amb diners públics.

Segons ha explicat aquest dimarts el portaveu d’Economia del PSPV en les Corts, José Muñoz, el també exdiputat del PP carregava els dinars a les caixes fixes (els comptes dels pressupostos per a despeses corrents) de la pròpia conselleria d’Economia però també a les de les empreses públiques Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV) i Ciutat de les Arts i les Ciències S.A. (CACSA) que estaven sota la seva tutela.

Així, de la documentació que el PSPV ha pogut estudiar fins al moment es desprèn que Camps va carregar a la caixa fixa de SPTCV i CACSA dinars per valor de 42.000 euros; una xifra que podria ser molt major atès que falta per estudiar tota la documentació relativa als apunts comptables de la conselleria d’Economia. Des del PSPV apunten, doncs, que la quantitat de diners que l’exconseller va gastar en els seus dinars “que feien de l’exclusivitat un fet quotidià” podria ser molt major atès que en total durant eixa legislatura es van pagar entre les tres caixes fixes dependents de Gerardo Camps més de mig milió d’euros en dinars.

La quantitat de documentació i factures de les quals disposa el PSPV ha fet impossible que el partit hagi pogut informar amb precisió quin percentatge dels 500.000 euros corresponen a dinars on va estar present l’exconseller Camps, tot i que asseguren que almenys són 42.000 euros segons els tiquets de les empreses públiques SPTCV i CACSA en els quals apareix la seva signatura.

Plats gourmet

Les factures, moltes d’elles signades pel propi Gerardo Camps, tenen un import mitjà de 400 euros, i inclouen vins de 40 euros l’ampolla, ampolles d’aigua de cinc euros i plats com a llom de vedella, sashimi de entrecot o ‘chop suey’ de tonyina, que segons Muñoz mostren que el “paladar gastronòmic” de Camps “no es va ressentir” per la crisi.

El diputat ha destacat que l’exconseller “era capaç en un mateix any de repetir local fins a en 125 ocasions”, i que “pràcticament tots els dies” anava a menjar per aquests preus “desorbitats”, la qual cosa evidencia un ús “almenys poc ètic” dels recursos públics.

A més, ha ressaltat que “tampoc va escatimar en un concepte una mica ambigu”, denominat “suggeriments”, en el qual s’incloïen per exemple les pròpies propines, que “també anaven a compte” de l’erari públic.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.