MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

L’exconseller valencià del PP Juan Cotino recorrerà l’acte del jutge del cas Gürtel que el portarà al banc dels acusats

11 años pide Anticorrupción para Juan Cotino por las contrataciones de la visita del Papa a Valencia.
image-371962
L’exconseller del PP i expresident de les Corts Valencianes Juan Cotino ha anunciat avui que recorrerà l’acte “d’un jutge de porta giratòria” que li acusa de no se sap “quantes coses” per les contractacions amb motiu de la visita del papa Benet XVI a València el 2006, dins del cas Gürtel.

A la seva arribada a la comissió d’investigació de les Corts sobre l’ accident de metro de València de 2006, Cotino s’ha pronunciat així sobre l’acte del jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata en el qual li processa a ell i altres 23 persones per la comissió d’almenys vuit delictes en la c ontractació de pantalles i megafonia per a la retransmissió de la visita del papa. Un acte judicial que ha donat peu a què la Fiscalia demane per a ell 11 anys de presó i el PSPV, que exerceix l’acusació popular, 15 anys de presó.

Ha insistit que, igual que ha dit en moltes ocasions, en la seva vida professional i en la seva vida política ha pogut “ficar la pota moltes vegades” en les seves gestions, però mai ha “ficat la mà en cap calaix”, ni ha permès “que ningú la fiqués”.

Cotino ha recordat que, fa dos anys, va demanar a través dels mitjans de comunicació i en un escrit que va dirigir al jutjat anar a declarar voluntàriament per dir tot el que sabia de la visita papal, alguna cosa que va fer al cap de vuit mesos a l’Audiència de València.

“Haig de dir que el jutge no em va preguntar res, el PSOE no em va acusar de res en aquell acte, i a la fiscal li vaig respondre a totes les preguntes que em va fer. Ara, dos anys després d’això, veiem un acte d’un jutge de porta giratòria, en el qual m’acusa de no sé sap quantes coses”, ha ressaltat.

Per a Cotino, quan hi ha un acte o una qüestió judicial, es poden fer dues coses: acceptar-ho o recórrer-ho, i ell, “lògicament”, ja ha sol·licitat al seu advocat que present “el recurs pertinent”. “El jutge diu una cosa, crec que no és així, ho recorro i ja està”, ha manifestat Cotino, qui ha reivindicat la que ha estat la seva “trajectòria tot aquest temps

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.