BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

L’exposició ‘Faixa Roja, Faixa Blava’ visita el Menador

Cartell Pilota Magdalena 2018Una mostra per descobrir els elements que conformen aquest esport tradicional

Aquest dimecres a les 19.00 h tindrà lloc la inauguració de la mostra ‘Faixa Roja, Faixa Blava’ a càrrec de la regidora de cultura, Verònica Ruíz i del regidor  d’esports i educació Enric Porcar. Aquesta exposició, ubicada a l’edifici del Menador, espai cultural, podrà visitar-se des del 21 de febrer fins al 19 de març. És un projecte itinerant que prové del Museu Valencià d’Etnologia i està produïda junt amb el Museu de Pilota de Genovés y l’Ajuntament de Genovés.

Es tracta d’una exposició molt interessant per descobrir els elements que conformen l’esport tradicional per excel·lència de valencians i valencianes; els materials de joc, la vestimenta, les instal·lacions, el procés d’arreglar-se les mans, les figures, la llengua, la pilota com a eina educativa i d’altres que repassen l’evolució d’aquest esport. Així podrem trobar panells explicatius, expositors i vídeos específics.

El Club Pilotari Castelló recolza aquest acte i el lliga amb la celebració del seu 30é aniversari. Per a aquest motiu i, amb l’objectiu del club d’apropar l’esport de la pilota a tots els xiquets i xiquetes de Castelló, ha programat unes visites guiades que s’han oferit a centres escolars de Primària i Secundària. La seua presidenta Noemí Torrijos declara que: ‘Hem fet un gran esforç per poder portar aquesta exposició a la nostra ciutat i les xiquetes i xiquets de Castelló i pobles no se la poden perdre’.

Amb aquest acte el Club Pilotari escalfa motors per als actes de Magdalena que seguiran amb l’acte del dilluns al Trinquet del Sindical, on hi haurà música punxada per la Funky Corner, actuació de Toni de l’Hostal i partida de màxim nivell entre Soro III i Salva contra Puchol II i Bueno, i el dimecres de de Magdalena, al carrer Gràcia i adjacents, amb l’encontre d’escoles del CRIS de la Creu Roja, taller de raspall per a infants i una partida d’exhibició de galotxa, a càrrec dels membres del Club i joves promeses.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.