MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

L’exvicealcalde de València afirma que Urdangarín li va oferir directament a Barberá fer els ‘Valencia Summit’

lfonso Grau assegura en la seva declaració en el judici del cas Nóos que la presència del gendre del rei “donava fiabilitat al projecte”

Lexvicealcalde-Valencia-Alfonso-Noos-Palma_1525057654_26896483_651x366
image-328458
ACN València 
L’exvicealcalde de València, Alfonso Grau, qui avui ha hagut de declarar com a processat en el cas Nóos que es jutja a Palma, ha assegurat davant el tribunal que Iñaki Urdangarín va oferir a Rita Barberá organitzar les cimeres ‘Valencia Summit’ i que aquesta li va dir que “semblava una cosa que pintava bé” i que ho presentés a la Fundació València Turisme.

Grau, que era president d’aquesta fundació participada per l’Ajuntament, ha indicat a preguntes del fiscal Pedro Horrach que quan va informar Barberá sobre el projecte de conveni amb l’Instituto Nóos l’exalcaldessa li va respondre que Urdangarín ja li havia informat personalment. Alfonso Grau també ha assegurat, a preguntes de l’acusació particular del PSPV-PSOE, que la darrera sessió de la cimera ‘Valencia Summit’ no es va celebrar perquè Urdangarín ja no formava part de Nóos. Grau ha dit al respecte que era el marit de la infanta Cristina qui donava “fiabilitat” al projecte perquè tenia contactes amb altes personalitats.

L’exvicealcalde ha afegit que la fiabilitat d’Urdangarín venia donada per la seva condició d’esportista olímpic de reconegut prestigi, com a vicepresident comitè olímpic espanyol, per la seva relació amb Samaranch “i a més, estava a dins de la Família Reial. Circumstàncies totes elles que al meu judici l’avalaven, com així va ser”.

La Fundació València Turisme va contractar amb Nóos l’organització de les cimeres ‘Valencia Summit’ dels anys 2004, 2005 i 2006; esdeveniments que van reportar a l’entitat que presidia el gendre del rei Joan Carles I un total de 3.1 milions d’euros. L’exvicealcalde ha assenyalat que hi havia una possible quarta edició que ja no es va celebrar perquè Urdangarín ja no formava part de Nóos i perquè València ja no acollia la Copa del Amèrica de Vela.

Grau ha dit que va conèixer de l’existència del projecte de conveni amb Nóos en una de les reunions del consorci per a la Copa del Amèrica de Vela i que va ser l’exsecretari de Turisme Luis Lobón qui li va informar. En aquella conversa, segons ha declarat Grau, li va indicar que enviés la documentació a la Fundació Turisme València i que s’estudiaria.

“No vaig tenir contacte amb l’Instituto Nóos ni en aquest moment ni en cap. En cap moment jo he participat en cap negociació o contacte amb absolutament cap persona de l’Instituto Nóos”, ha assegurat Alfonso Grau durant la seva declaració.

Preguntat pel fiscal, Alfonso Grau ha dit que no va ser l’exconseller d’Hisenda Gerardo Camps qui li va informar sobre Nóos. En la seva declaració judicial de dimecres, Lobón va apuntar directament a l’exconseller Camps i va declarar que va ser qui va fer de mitjancer perquè Diego Torres es reunís amb ell i expliqués el projecte de patrocini.

Sobre una possible r eunió de Rita Barberá al Palau de la Zarzuela amb Francisco Camps i Diego Torres per parlar sobre els convenis, Alfonso Grau ha dit que ell no va assistir i que l’exalcaldessa no li va comentar res sobre aquesta reunió. “Només puc parlar del que he fet i on he estat”, ha assenyalat Grau.

L’exvicealcalde ha fet aquestes manifestacions durant la seva declaració al judici del cas Nóos per les contractacions per a l’organització de les cimeres València Summit dels anys 2004, 2005 i 2006. Grau està acusat de prevaricació administrativa, malversació, frau i tràfic d’influències. S’enfronta peticions de presó de fins a 11 anys.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.