L’Institut Valencià de Cultura celebra la primera assemblea del Circuit en cinc anys

El Péndulo | Redacció.- Al llarg d’aquest matí s’ha celebrat al Gran Teatre d’Alzira una reunió-assemblea del Circuit Cultural, depenent de l’Institut Valencià de la Cultura, a fi de reprendre de bell nou les reunions periòdiques que es van interrompre dràsticament l’any 2010. L’anterior assemblea del Circuit té com a data el 16 de desembre de 2009.

En la seua intervenció, l’alcalde d’Alzira ha assenyalat que “la reunió de hui és la mostra palpable que s’inicia una nova etapa per a la cultura valenciana, i la demostració que la cultura en valencià té futur”.

El Institut Valencià de la Cultura destinará en el ejercicio de 2016 una cantidad de 900.000 € para el Circuito Cultural.
image-363744

Aquesta iniciativa s’emmarca en el desenvolupament de l’eix de la territorialització impulsat al Pla Estratègic Cultural-Fes Cultura. El secretari autonòmic, Albert Girona, ha dit que “és un plaer estar ací, perquè les coses estan canviant i perquè el Circuit serà la columna vertebral de la gestió cultural del País Valencià, ja que és prioritari per a aquest govern territorialitzar la cultura perquè arribe a tots els ciutadans” i ha afegit “l’agraïment per la persistència i el treball dels programadors durant uns últims anys plens de dificultats”. També ha incidit en “la necessitat d’optimitzar els recursos i el personal amb què comptem i el desig que la cultura vaja més enllà de l’àrea metropolitana de València i els grans contenidors”.

El Circuit, amb aquesta manera de finançar conjuntament les activitats culturals, afavorirà la contractació d’espectacles de major format i qualitat alhora que multiplicarà la quantitat de funcions, concerts i projeccions audiovisuals perquè els ajuntaments puguen fer més activitats culturals amb el mateix pressupost.

No es tracta d’un projecte puntual perquè els convenis de Cogestió que es firmen com a conveni-marc amb els ajuntaments tinguen una validesa plurianual.

El Circuit Cultural és un projecte a mitjà termini al qual poden anar adherint-se diferents municipis en funció de les seues possibilitats i necessitats. Els ajuntaments tindran l’opció de d’acollir-se anualment a les modalitats que desitgen, assumint els compromisos que comporta cada modalitat.

L’Institut València de la Cultura destinarà en l’exercici de 2016 una quantitat de 900.000 € per al Circuit Cultural.

En aquesta primera reunió, els temes a tractar han sigut: el circuit que tenim i el circuit que volem; consideracions sobre la modalitat de música; accions per a reforçar la presència de gestors culturals en les fires valencianes d’arts escèniques, música i audiovisual i la creació d’un grup de treball per a preparar una proposta denominada “Normes d’Elx 2.0” per a l’any 2017 i successius.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.