L’Institut Valencià de Cultura presenta els nou curtmetratges valencians del programa ‘Curts 2017’ dins de Cinema Jove

El Péndulo | Redacció.- El director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha participat en la presentació dels nou curtmetratges valencians seleccionats per al catàleg en DVD del programa ‘Curts 2017’, dins de la celebració del Festival Cinema Jove. En l’acte celebrat en la Filmoteca també han intervingut els directors i els equips tècnics dels curtmetratges seleccionats entre les 62 pel·lícules que s’han presentat en aquesta convocatòria de ‘Curts 2017’.

Tres documentals, tres pel·lícules d’animació i tres de ficció conformen el catàleg de curtmetratges d’enguany. Emmarcada dins del ‘Pla d’Internacionalització de les Indústries Culturals i Creatives del Pla Estratègic Cultural ‘Fes Cultura’, aquesta iniciativa pretén promocionar i donar a conéixer la producció anual del curtmetratge valencià en festivals nacionals i internacionals, així com en la indústria audiovisual. El programa ha sigut fonamental perquè els curtmetratges valencians hagen sigut premiats o nominats en aquests últims anys en els premis Goya, així com en molts altres festivals i esdeveniments cinematogràfics. Amb l’edició del DVD que acompanya el catàleg i l’accés en línia, els directors i productors d’aquests nou curtmetratges tenen un instrument molt útil per a obrir noves finestres de projecció en tot el món i trobar nous públics per a les seues pel·lícules.

En el acto celebrado en la Filmoteca también han intervenido los directores y los equipos técnicos de los cortometrajes seleccionados.

En ‘Curts 2017’, l’animació valenciana està representada per ‘The Stunt Manual’, de Benjamí Fernández; ‘The Neverending Wall’, de Silvia Carpizo de Diego; i ‘El invernadero’, de Ramón Alòs Sánchez. Els tres documentals són ‘Life in Boxes’ d’Alexander Lemus; ‘Marhaba Hello’, d’Emilio Martí López; i ‘The Fourth Kingdom’, d’Adam Aliaga i Alex Lora, que va guanyar la passada edició del festival DocsValència en la categoria de millor curtmetratge documental valencià. En l’àmbit de la ficció se situen ‘El vestido’, de Javier Marco; ‘Primeros días’, de Luis E. Pérez i ‘Bienvenido en casa’, de Miguel León Marcos. Dels nou curtmetratges seleccionats en aquesta convocatòria, quatre n’han comptat amb ajudes a la producció convocades per l’Institut Valencià de Cultura: ‘El invernadero’, ‘Primeros días’, The Neverending Wall’ i ‘Bienvenido a casa’. Aquests dos últims estan en competició de Cinema Jove, junt amb ‘El vestido’ y ‘Life in Boxes’.

Dins de les activitats de Cinema Jove, relacionades amb la promoció del curtmetratge i organitzades per l’Institut Valencià de Cultura, també s’ha celebrat en el Centre del Carme la primera trobada de comunitats autònomes distribuïdores i promotores de catàlegs de curtmetratges a fi d’intercanviar experiències i establir noves estratègies de promoció nacional i internacional i obrir-se a nous mercats.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.