banner_990x90_EFE (1)

López supervisa els projectes finançats a Perú, primer país receptor d’ajuda al desenvolupament de l’Ajuntament de Castelló

15-02-2018 casa de acogida Songo Wasi de Cuzco.La capital de la Plana porta 22 anys vinculada al país a través de la cooperació internacional

El regidor de Benestar Social, Dependència i Joventut, José Luis López, es troba de visita institucional en Cuzco per a conèixer in situ els projectes d’igualtat de gènere i apoderament de dones i xiquetes finançats per l’Ajuntament de Castelló en aquesta ciutat del sud-oest de Perú.

Acompanyat de la tècnic responsable de Cooperació Internacional, Adelaida Lorente, López és el primer membre d’un equip de govern municipal de Castelló que creua l’Atlàntic per a supervisar els projectes que es financen amb diners públics després dels 22 anys que la nostra ciutat porta vinculada amb el país inca a través de la cooperació.

De fet, la relació amb Perú data de 1995 i la seua importància és tal que representa el primer país receptor d’ajuda al desenvolupament de l’Ajuntament de Castelló, per davant fins i tot de Burkina Faso i amb un percentatge que suposa el 13,4 per cent del total de projectes finançats en el període comprès de 1995 a 2017. En nombre, un total de 435.000 euros.

Les últimes subvencions concedides per l’actual equip de govern, amb López al capdavant de la Cooperació Internacional, han sumat una xifra pròxima als 25.000 euros concedida a l’Organització No Governamental de Desenvolupament (ONGD) Pankara Global per a projectes de desenvolupament i educació destinats a les dones i xiquetes de la casa d’acolliment Mantay en Cuzco, centre que el regidor té previst visitar demà.
Cal recordar que l’Ajuntament de Castelló va aprovar l’any 1995 les primeres bases per a la concessió de subvencions destinades a cofinançar projectes de cooperació internacional per al desenvolupament, en països i poblacions estructuralment empobrits, a través de ONGD finançant fins ara un total de 402 projectes de cooperació per al desenvolupament.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.