BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Lorenzo defensa la “aliança estratègica entre Policia, Universitat i tecnologia” per a avançar en prevenció

El regidor de Seguretat Pública de l’Ajuntament de Castelló participa en una jornada a València sobre programari policial

El tinent d’alcaldia de Seguretat Pública de l’Ajuntament de Castelló, Antonio Lorenzo, ha participat avui en una jornada a València sobre programari policial que ha reunit a representes polítics i policials de diferents ajuntaments espanyols així com a investigadors. Lorenzo ha defensat la “aliança estratègica entre Policia Local, Universitat i tecnologia” per a avançar cap a una “seguretat preventiva que anticipe la resposta als riscos múltiples que germinen en societats complexes com les nostres”.

Toni Lorenzo 1
image-326258

En aquest sentit, ha recordat que la Policia Local de Castelló, amb el lideratge de José Luis Carque, va iniciar fa anys la seua aproximació a la universitat establint línies de col·laboració i recerca fructíferes que van ser enteses com una oportunitat per a obrir en la UJI l’espai de reflexió, anàlisi i desenvolupament de propostes policials que és la Càtedra Eurocop de Prevenció i Predicció del Delicte i l’Incivisme. “Un model de col·laboració públic-privada estratègic per al nostre ajuntament des del punt de vista policial i tecnològic”, ha exposat.

Per aquest motiu, Lorenzo ha reiterat la voluntat de l’Ajuntament de Castelló “d’aprofundir i intensificar aquestes polítiques reforçant la nostra aposta per una estratègia de proximitat centrada en la proximitat, aprofitant al màxim les possibilitats que ofereix la tecnologia i la recerca acadèmica”.

A més, ha subratllat la importància que ofereix aquest tipus de fòrums per a “compartir experiències amb altres cossos de Policia Local”. Lorenzo ha afirmat que “per al Govern municipal de Castelló la seguretat pública és un element nuclear de les polítiques municipals. Seguretat integral, seguretat per a tots, seguretat en tot el territori. Seguretat com a base de la convivència democràtica i del benestar de la ciutadania. Seguretat pròxima, entesa i validada com a tal pels actors socials i institucionals de la nostra ciutat”.

Lorenzo ha reafirmat el “compromís amb les polítiques públiques de seguretat enteses en el marc de la col·laboració supramunicipal i en l’escenari que la Generalitat està dibuixant de coordinació efectiva de les policies locals”. El responsable de Seguretat Pública en l’Ajuntament de Castelló ha defensat també l’aposta per “la vocació irrenunciable de màxima professionalització, màxima qualificació i màxima capacitació dels nostres policies com a estratègia reputacional essencial per a situar a les nostres organitzacions i els seus agents en el centre de l’agenda ciutadana i en la consideració de la comunitat”.

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.