728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

L’Orquestra de València i el pianista Josu de Solaun interpreten el tercer concert de Rakhmàninov

El Péndulo | Redacció.- Enrique García Asensio, principal director convidat de l’Orquestra de València, torna demà divendres (a les 19:30 hores) al Palau per dirigir un concert en què destaca el dificilíssim ‘Concert per a piano núm. 3’ de Rakhmàninov, que serà interpretat pel concertista valencià Josu de Solaun. Es tracta d’una obra cèlebre per la seua exigència musical i tècnica per a l’intèrpret. Té la reputació de ser un dels concerts per a piano més difícils del repertori pianístic.

Ensayo de la Orquesta de Valencia y Josu de Solaun. (Foto-Inma Romeu).
image-389309

A més, també es podrà escoltar ‘En les estepes de l’Àsia Central’ d’Alexánder Borodin, que il·lustra la travessia per les estepes de l’Àsia Central d’una caravana de mercaders asiàtics escortada per soldats russos. Completa el programa la ‘Suite del Gran Canó’ de Ferde Grofé, reconeguda com la millor suite descriptiva de lloc que s’haja composada mai.

Josu de Solaun és guanyador del Primer Premi en el XIII Concurs Internacional de Piano George Enescu de Bucarest (2014), l’únic espanyol guanyador en els seus 60 anys d’existència. A més va guanyar també el 2006, el XV Concurs Internacional de Piano José Iturbi. Ha actuat com a solista amb les orquestres del Teatre Mariinsky de Sant Petersburg, Rudolf Barshai de Moscou, RTVE i Teatre La Fenice de Venècia, entre altres. És graduat per la Manhattan School of Music de Nova York. Actualment és professor titular de piano en la S. Houston State University de Texas (EE.UU.), labor que compagina amb la seua intensa activitat concertística.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.