L’OV interpreta ‘Pelleas und Melisande’, de Schönberg dins de la 38ª edició d’Ensems

El Péndulo | Redacció.-  L’Orquestra de València, sota la direcció del maestro Yaron Traub, interpretarà hui divendres (19:30 hores) un programa alemany amb una primera meitat romàntica en què es podrà escoltar el ‘Concert per a violí’, de Johannes Brahms, interpretat per Nikolaj Znaider, i una altra part contemporània amb el ‘Pelleas und Melisande’ d’Arnold Schönberg, una obra dins d’una concepció encara tonal, però amb una extrema densitat polifònica i temàtica que anuncia nous camins en la música.

Nikolaj Znaider.
image-362200

L’Orquestra participa d’esta manera en el primer dels tres programes inclosos en la 38a edició del festival de música contemporània Ensems. Els altres concerts seran el 13 de maig amb la direcció de Lorenzo Viotti i l’oboista valencià de la mateixa orquestra Roberto Turlo, i l’1 de juliol, dins dels programes gratuïts de ‘Concerts per a tots’, en què es podrà escoltar una estrena de Joan Cerveró.

Nikolaj Znaider treballa amb les principals orquestres internacionals. Han rebut premis els seus discos dels concerts de violí de Brahms i Korngold amb la Filharmònica de Viena i Gergiev, concerts de Beethoven i Mendelssohn amb Mehta i la Filharmònica d’Israel i concerts de Glazunov amb Jansons i la Bayerische Rundfunk. Toca el ‘Kreisler’ Guarneri us ‘del Gesu’ 1741 cedit pel Teatre Real Danés.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.