Marco destaca el suport a la labor solidaria del nou centre d’acolliment de mariners en el Grau

Stella Maris1L’alcaldessa i el regidor de Benestar Social i Dependència asisteixen a la apertura de la seu Stella-Maris en el recinte portuari

L’alcaldessa, Amparo Marco, i el regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, han assistit avui a l’acte d’inauguració del centre d’acolliment de marins Stella Maris-Castelló, un projecte humanitari que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i la funció del qual se centra a prestar servei d’atenció i acolliment a les tripulacions que entren amb vaixell al port.

Marco ha destacat el caràcter social d’aquesta iniciativa i en aquest sentit ha manifestat que des de l’Ajuntament de Castelló “tenim l’obligació moral de participar en un projecte com aquest, que tracta d’oferir acolliment, amistat, ajuda i atenció humanitària a la gent de la mar que ho necessita, sense cap tipus de discriminació”.

Fa solament uns dies, l’alcadesa rubricava amb la seua signatura el conveni de col·laboració de l’Ajuntament amb Stella Maris, amb una dotació econòmica de 20.000 euros. El conveni és fruit d’un acord municipal previ, aprovat per unanimitat de tots els grups polítics del consistori, que servirà per a finançar aquest nou servei d’atenció a tots els treballadors del món de la mar.

El regidor López ha assenyalat que a partir d’ara “persones que són voluntaris, una gran majoria d’ells marins professionals jubilats i en actiu, visitaran les embarcacions per a informar i assessorar als treballadors de la mar que arriben al port, i desconeixen la nostra llengua, dels serveis socials o sanitaris als quals poden accedir, entre d’altres qüestions”.

Stella Maris-Castelló és una onegé depenent del Apostolat de la Mar de la diòcesi de Sogorb-Castelló. El centre d’acolliment es troba en l’avinguda Ferrandis Salvador del Grau en un local cedit per conveni amb l’Autoritat Portuària,

L’engegada d’aquest servei altruista equipara a Castelló amb altres ports espanyols de gran envergadura, com Barcelona, Tenerife, Santander, Tarragona o Algesires, on la citada onegé també té presència.

La cita d’inauguració també ha comptat amb el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo; el representant de Stella Maris-Barcelona, Ricardo Rodríguez; el director del Apostolat de la Mar de Castelló i rector del Grau, Albert Arrufat; i el bisbe de diòcesi de Segorbe-Castelló, Casimiro López.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.