Marco recolza a la indústria ceràmica com a “sector clau de la indústria local i provincial”

L’alcaldessa de Castelló visita Cevisama com a mostra “de suport i defensa d’un sector referent en el passat i que ha de seguir sent capdavanter en el futur”

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha reiterat avui “el suport a la indústria ceràmica com a sector clau de l’economia local i provincial” durant la seua visita a la fira Cevisama que s’ha inaugurat avui a València, on ha estat acompanyada pel vicealcalde, Enric Nomdedéu. L’alcaldessa ha insistit que el “sector ceràmic ha sigut un referent en el passat i volem que seguisca sent un sector capdavanter en el futur”. Marco ha fet aquestes declaracions en l’estand amb el qual la Diputació Provincial i els ajuntaments del clúster ceràmic, Castelló, l’Alcora, Onda i Vila-real, participen en el Saló Internacional de Ceràmica per a Arquitectura, Equipament de Bany i Cuina, Pedra Natural, Matèries Primeres, Fregides, Esmalts i Colors Ceràmics (Cevisama) que se celebrarà a València fins a divendres que ve.

Castelló presenta en aquesta edició de la fira algunes de les iniciatives relacionades amb l’ús de ceràmica en espais públics, com l’embelliment de l’entorn urbà mitjançant la utilització de materials ceràmics que s’ha concretat en les campanyes ‘Un esport, un valor’ i “Sambori de la Magdalena”. A més, Cevisama servirà com a marc per a promocionar el projecte Climate-KIC, que l’Ajuntament desenvolupa al costat de l’ITC i Keraben Grup i que consisteix en la instal·lació d’una façana ventilada en l’Edifici CIES que incorpora rajoles ceràmiques reflectives que milloren l’eficiència energètica en l’edificació i es presentarà, aquest dimecres, el Premi Nacional de Ceràmica “Ciutat de Castelló 2016” juntament amb l’Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC), un certamen que gaudeix de gran prestigi a nivell nacional i que ha aconseguit estrènyer els llaços entre art i indústria.

cevisama 2
image-313546

Marco també ha recordat que Castelló opta a 10 milions de fons Feder amb una estratègia de desenvolupament urbà sostenible que, en cas que la UE concediren aquestes ajudes, “una part important seria per a rehabilitació urbana i es podria potenciar l’ús de la ceràmica”. Finalment, l’alcaldessa ha recordat que el Fòrum Municipal de la Innovació integrarà al sector tauleller donat que “l’aposta per la innovació és decisiva per al futur d’un sector emblemàtic i de gran rellevància en la nostra economia com el ceràmic”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.