María José Montiel torna a València amb l’OV per interpretar cançons i àries d’òpera francesa

El Péndulo | Redacció.- La soprano espanyola María José Montiel, que va rebre el Premi Nacional de Música l’any passat, torna demà dijous (a les 20:00 hores)al Palau de la Música amb l’Orquestra de València, per interpretar un variat repertori d’àries d’òpera i cançons franceses.

María José Montiel. (Foto-Fernando Vázquez Morago-Fidelio Artist).
image-364933

D’esta manera el públic podrà escoltar, sota la direcció del maestro valencià Jordi Bernàcer les cançons ‘Asie’, ‘La flûte enchantée’ i ‘L’indifférent’ de ‘Shéhérazade’ de Maurice Ravel, i les àries de òperes ‘Connais-tu le pays’ de ‘Mignon, d’Ambroise Thomas, ‘Va! Laisse couler mes larmes’ de ‘Wherter’ de Jules Massenet, ‘Mon Coeur s’ouvre à ta voix’ de ‘Samson et Dalila’ de Camille Saint-Saëns i en especial ‘Chanson bohème’ de ‘Carmen’ de George Bizet, una obra de la qual la cantant madrilenya és considerada com una referència. A més, l’Orquestra interpretarà també obres instrumentals d’estos compositors i de Claude Debussy.

María José Montiel va anar a Viena per ampliar estudis i va començar una carrera que l’ha dut a debutar en escenaris com ara la Wiener Staatsoper, La Fenice de Venècia, La Scala de Milà, el Carnegie Hall de Nova York, el Real de Madrid o el Liceu de Barcelona, entre altres. En el seu repertori figuren títols com ara ‘Samson et Dalila’, ‘Aida’, ‘La Favorita’, ‘Contes de Hoffmann’, ‘Medea’, ‘Un ballo in maschera’, ‘La Gioconda’ o ‘Luisa Miller’, òperes que ha cantat amb maestros de la talla de Mehta,  Chailly,  Maazel, López Cobos, Dutoit, Steinberg o Marriner, entre altres. Amant del repertori concertístic, ha sigut invitada per orquestres com les filharmòniques de Viena, Hèlsinki i Tòquio. La seua discografia comprén una vintena de gravacions. Ha sigut distingida a més pels Premis Lírics Campoamor i el Premi de Cultura-Música, que atorga la Comunitat de Madrid.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.