728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Mercavalencia aposta pels mercats y comerços de barri

Valencia Noticias | Redacción.- Mercavalencia, el centre agroalimentari comercial i logístic que oferix els seus servicis d’elaboració, comerç, distribució, importació i exportació de productes frescos i congelats reforçarà enguany el seu suport als mercats i comerços de barri. Així ho ha anunciat hui el regidor de Comerç, Carlos Galiana, en donar a conéixer el pla d’acció d’esta societat de la qual l’Ajuntament de València disposa del 51 per cent de les accions i que durant l’any 2015 ha registrat un benefici net d’1,8 milions d’euros.

Carlos Galiana ha explicat que, per a impulsar el comerç de barri, Mercavalencia invertirà 3,5 milions d’euros. Part d’esta quantitat (1,2 milions d’euros) es destinaran a la modernització de les instal·lacions de Mercaflor, mercat majorista que adequarà el seu sistema de ventilació. S’invertirà 1,1 milions d’euros  en l’Escorxador, que compta amb la certificació d’ecològic, i 0,8 milions d’euros permetran la substitució de les cobertes i millora de la Tira de Comptar, zona en què es comercia en els productes de l’horta, on antigament els llauradors venien per peces que es comptaven una a una, i que en breu disposaran d’un espai diferenciat per a la producció ecològica.

José Joaquín García y Carlos Galiana.
image-338194

Entre les accions que es duran a terme per a revitalitzar els comerços de proximitat també destaquen la creació de campanyes de promoció dels productes de temporada i proximitat, amb iniciatives com la publicació de Mercapolitan, una revista amb informació del peix de temporada que es distribuirà cada 15 dies en les pescateries per a conscienciar la ciutadania dels avantatges d’estos aliments. El pla d’acció de Mercavalencia per a 2016 també contempla el trasllat de la subhasta del peix i la posada en marxa d’iniciatives, com per exemple, un concurs per a recolzar els emprenedors agroalimentaris.

D’altra banda, i amb l’objectiu de convertir-se en centre logístic de referència, Mercavalencia remodelarà enguany el seu web, promourà el centre intermodal logístic de la Font de Sant Lluís i dissenyarà el projecte de la fase V de la Nau Multiservici.

En la seua intervenció, el regidor Carlos Galiana ha explicat que l’objectiu de Mercavalencia és “acostar esta empresa, que garantix la qualitat dels productes que passen des del seu origen fins al consumidor a través del comerç més pròxim, a la ciutadania”; i ha recordat “que es tracta d’una empresa de tots, ja que tots som accionistes i beneficiaris de la seua gestió”.

Pel que fa a les dades que reflectixen esta gestió, el director gerent de Mercavalencia, José Joaquín García, ha concretat que durant 2015 l’empresa ha ingressat 17,4 milions d’euros, un 0,9 per cent més que l’any anterior i no té deutes. Totes les dades econòmiques es troben a l’accés de tota la ciutadania en el capítol d’informació financera del portal de transparència de Mercavalencia.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.