banner_990x90_EFE (1)

Milagrosa Martínez assenyala Francisco Camps com a responsable de l’adjudicació del pavelló de Fitur a la Gürtel

Lexconsellera-Generalitat-Valenciana-POOL-EFE_ARAIMA20150922_0163_57Agències. L’exconsellera valenciana de Turisme, Milagrosa Martínez, ha assenyalat aquest dimarts l’expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps com el responsable de la contractació de les empreses de la trama Gürtel per al muntatge del pavelló del País Valencià a Fitur entre els anys 2005 i 2009. Durant el judici per les adjudicacions de la fira Fitur a empreses de la trama Gürtel, Martínez ha dit que al capdavant de la conselleria “proposava les línies polítiques, les directrius, seguint la pauta i instruccions” de Camps. L’exconsellera ha afegit que quan va ser nomenada no tenia coneixements sobre turisme i que ni tan sols sabia el que era la fira Fitur.

Martínez ha fet aquestes declaracions en el marc de la seva compareixença judicial com a acusada en la peça 3 del cas Gürtel. S’enfronta a penes d’11 anys de presó i 34 d’inhabilitació, acusada de prevaricació, malversació i suborn. El judici investiga els contractes signats per la Generalitat Valenciana per a la fira de turisme Fitur, entre el 2005 i el 2009. En la vista hi ha 13 processats. A més de Martínez, la Fiscalia demana 11 anys de presó al seu cap de gabinet, Rafael Betoret, i el número dos de la trama, Pablo Crespo; 10 anys als altres empresaris del grup, Francisco Correa i Álvaro Pérez, ‘el Bigotes’, i nou mesos d’inhabilitació a l’exconsellera de Turisme Angélica Such.

L’excap de l’àrea de mercats de l’Agència Valenciana de Turisme (AVT) Isaac Vidal s’enfronta a 11 anys de presó, l’excap del servei de promoció de l’AVT Jorge Guarro, la coordinadora de fires Ana María Grau i l’excap d’infraestructures turístiques de la Generalitat Valenciana Juan Bover s’enfronten a set anys de presó cadascun.

Entre els acusats hi ha tres empleats més de les empreses de la trama: Cándido Herrero, a qui la Fiscalia demana sis anys i mig de presó; Mónica Magariños, a qui en demana quatre anys i nou mesos, i Isabel Jordán, sis anys i tres mesos.

“Gürtel ha estat una operació de finançament irregular del PP”

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha dit en relació a la causa judicial que hi ha al TSJ del País Valencià que el cas Gürtel ha estat “un vodevil maligne que ha acabat costat molts recursos als valencians, econòmics i en valor reputacional”.

En aquest sentit, ha confiat que es faci justícia i “que paguin els culpables, es tornin els diners i es recuperi la imatge de la comunitat, que no té res a veure amb els delinqüents de coll blanc”.

Ximo Puig també s’ha mostrat convençut que el cas Gürtel “ha estat una operació de finançament irregular del PP” i ha afegit que hi ha responsabilitats que no s’han assumit, ni s’ha demanat perdó perquè “totes les decisions de les conselleries tenien a veure amb el finançament irregular”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.