Mobilitat Sostenible baixa les motos de les voreres a l’eixample

Valencia Noticias | Redacción.- A partir de hui dilluns, dia 21, en totes les vies compreses en el perímetre format per la Gran Via del Marqués del Túria, Jacinto Benavente i Antic Regne de València les voreres quedaran completament lliures d’estacionament de motocicletes.

Això ha sigut possible després d’un treball previ de cens de totes les motos estacionades sobre les voreres de l’entorn, realitzat durant el passat mes de febrer, en què es van comptabilitzar les motos no estacionades en calçada i la seua ubicació, de cara a satisfer amb estacionaments en calçada les places necessàries perquè aparquen estes motocicletes i deixar les voreres completament lliures d’obstacles per a les persones.

De esta manera, con la nueva reordenación se han establecido 297 nuevas plazas a sumar a las 56 ya existentes.
image-343630

Així, amb la nova reordenació s’han establit 297 noves places, que cal sumar a les 56 ja existents, amb les quals es satisfarà tota la demanda actual. Al mateix temps, la creació d’estes places està acompanyada de la prohibició explícita d’aparcar a les voreres alliberades (que se subratlla amb senyalització a la zona), per a consolidar l’ús exclusivament de vianants en estes. D’esta manera, les motos que vulguen estacionar a la zona hauran de fer-ho en un dels estacionaments habilitats a l’efecte, i no poden fer-ho en cap cas sobre la vorera.

També a Saïdia, Extramurs o El Pla Real

Cal recordar que l’actual ordenança municipal de circulació (que es modificarà en breu a través d’un procés participatiu) obria la possibilitat —en la seua redacció ambigua— d’estacionar a les voreres en algunes circumstàncies, però mai a les voreres en el perímetre de les quals hi ha places assenyalades per a aparcament de motos, ni en zones ni carrers de vianants si no s’indica explícitament el contrari.

Las motos que quieran estacionar en la zona deberán hacerlo en uno de los estacionamientos habilitados a tal efecto.
image-343631

A més a més, encara que no estiga senyalitzada explícitament la prohibició, les motos tampoc tenen permés aparcar a les voreres en el perímetre de les quals hi ha places reservades per a aparcar motos en la calçada, de manera que moltes voreres de les zones de Saïdia, el Pla del Real o Extramurs en què durant les últimes setmanes s’han ubicat 500 noves places (només a la zona de Mestalla se n’han establit 246), han d’estar alliberades de motos per a l’ús exclusiu de vianants.

L’objectiu, comenta el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, és “consolidar l’ús correcte de cada espai i deixar les voreres totalment lliures per als vianants, que som totes les persones, i algunes amb dificultats de mobilitat afegides, de manera que qualsevol obstacle afegit és sobrer”.

Amb esta mesura, “que satisfà les demandes tant d’associacions veïnals com d’usuaris de moto”, afig el regidor, “consolidem l’ús lògic de la via, amb els vehicles de motor i les bicicletes a la calçada, i les persones per la vorera, a més de contribuir a acabar amb el mal costum de circular amb la moto en marxa per damunt de la vorera fins al lloc on s’aparca, una cosa que està rotundament prohibida per l’ordenança”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.