MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Morera visita el Port de València per conèixer les seues demandes estratègiques

València Noticies | Redacció.- El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha visitat este matí les instal·lacions del Port de València, on ha estat rebut pel President de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez. En la trobada, el màxim representant del port valencià ha explicat la situació en la qual es troba esta important infraestructura per a l’economia valenciana, quins són els problemes i els reptes de futur.

Segons ha reconegut el President de Les Corts després de la visita, “el Port és un punt estratègic de la nostra economia i tenen reptes que són compartits amb tota la societat valenciana i les institucions que la representen, com ara un bon finançament per part de l’estat per a poder executar obres tan necessàries, com el túnel de ‘Serreria’ per accés a camions o la connexió ferroviària entre Saragossa i el Port de Sagunt, per convertir les instal·lacions saguntines en l’eixida marítima de la indústria aragonesa i de multinacionals que produeixen a terres aragoneses”.

El president de Les Corts también aprovechó el encuentro para comentar reivindicaciones de colectivos con los que se ha reunido los últimos meses.
image-387696

Morera considera que dins de les competències, “la gestió dels ports, dels aeroports o dels serveis de rodalia són algunes de les que hauríem d’assumir, sempre i quan el finançament siga just, equitatiu i d’acord amb el nostre pes. No invertir en els nostres ports és estar en contra de la nostra economia i del nostre creixement i el govern central no pot continuar marginant les nostres infraestructures estratègiques”.

El President de Les Corts també ha aprofitat la trobada per a comentar reivindicacions de col·lectius amb els que s’ha reunit els darrers mesos, com ara els pescadors d’anguiles i d’angules del Perellonet i del Palmar. Segons Morera, “algunes de les iniciatives que tenen estos col·lectius poden emmarcar-se dins de les accions i inversions a favor del medi ambient que fa el Port i per això hem concretat posar-los en contacte”.

Demà, el President de l’APV, Aurelio Martínez, compareixerà en comissió parlamentària a Les Corts, per a respondre a les qüestions plantejades pels diferents grups sobre el Port de València.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.