Mulet afirma que RENFE, ADIF i Foment estan prenent el pèl als usuaris afectats pels retards de la línia C6

Anuncia compareixences per a que es determinen possibles sancions o compensacions per la situació creada per la nul·la gestió dels populars

Mulet afirma que RENFE, ADIF y Fomento están tomando el pelo a los usuarios afectados por los retrasos de la línea C6
image-369001
El senador territorial del Compromís, Carles Mulet, ha manifestat avui que l’anunci de Renfe de retornar l’import dels bitllets d’usuaris de rodalies de la línia C6 que patisquen més de 30 minuts de demora, és un nou ‘pegat’ insuficient i ridícul que demostra quem tant Renfe, com Adif i el Ministeri de Foment “estan prenent el pèl contínuament als usuaris d’aquesta línia afectada pel caos generat per les obres del tercer fil“.

Segons Mulet “de les mesures anuncies a bombo i planteret dels autobusos llançadores que van quedar en un fiasco, a la reducció sistemàtica del 50% dels bitllets mai produïda, a les notes de premsa autocomplaents d’aquests dies donant per finalitzades totes les molèsties, es despengen ara amb una mesura ineficaç“. Segons el parlamentari de Compromís “el sistema de retorn del preu del bitllet en els retards, és una cosa ja contemplada per als usuaris de qualsevol servei de Renfe, de manera que anuncien com a novetat una cosa que ja existeix. Només en aquells casos en els quals la demora siga de 30 minuts, o siga, si el retard és de 29 minuts, et quedes mirant. I el que et demanen és que, després d’arribar 30 minuts tard al teu lloc d’estudi o treball, pergues encara més temps fent cua en una finestreta perquè t’abonen el cost del bitllet. Inconcebible“, ha dit.

Per al senador de Compromís “tot són parxes que no aturen d’arrel el problema. Nosaltres reiterem que un cop incomplerts els terminis, el que tocaria és assegurar la gratuïtat total del servei com s’ha fet en autonomies com Catalunya, per la inseguretat a la que se sotmet als usuaris per si patiran retards imprevistos una volta pujats al tren“.

Compromís ha recordat que, a més, el tren s’ha vist dràsticament reduït en freqüències i ha encarit els trajectes, en eliminar l’anada/tornada. “La gratuïtat ha de ser absoluta mentre duren les molèsties i centrar les obres en horari nocturn per evitar més malestar“, ha agregat Mulet.

El senador ha reiterat que la sensació de descontrol existent respecte a aquestes obres no pot quedar camuflada sota l’existència d’un govern en funcions “els tècnics han continuat cobrant, el ministeri ha continuat gestionant, ADIF i RENFE no s’han dissolt i continuen existint, per tant, no té sentit no haver actuat des del minut zero i buscar solucions a tanta molèstia“.

Mulet ha anunciat que “tan prompte com es reprengui la legislatura reiteraré les preguntes i sol·licitaré la compareixença del pròxim ministre de Foment perquè valore el treball realitzat, assenyale responsables i es determinen possibles sancions o compensacions per la situació a la qual la nul·la gestió dels populars s’han sotmès a milers de valencians diàriament, quelcom indigne i insultant“.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.