Mulet “amb  la doble imputació de Barberá i la possible d’Alberto Fabra, la delegació territorial valenciana al Senat continua donant exemple”  

 

carles-mulet
image-358988
El senador territorial del Compromís, Carles Mulet, ha valorat hui que la notícia de que dos jutjats diferents per dos casos que no tenen res a vore entre si (incompliment de la Llei de la Memòria Històrica i pel blanqueig de diners), traslladen al Tribunal Suprem la imputació de la senadora del PP, Rita Barberà, justament quan és notícia que la Fiscalia Anticorrupció contempla també l’opció de demanar la imputació del senador Alberto Fabra pel cas de la Fórmula 1, reitera la sospita de que els mèrits que busca el PP per enviar als seus candidats a les Corts Generals siga gent a la que li pot fer falta l’aforament que atorga el càrrec.

Mulet ha recordat que “existeix un llarg precedent de persones enviades a Madrid al Senat o al Congrés per part del PP, justament quan estaven sent investigades per la justícia“, des d’Andrea Fabra que va ser nomenada com senadora territorial qual estava en l’ull de l’huracà de la investigació del Cas Fabra on apareixia esquitxada en les primeres investigacions; el cas dels exalcaldes de Borriana o la Vall d’Uixó, Alfonso Ferrada i Vicent Aparici, respectivament, tots dos senadors territorials; el de l’ara diputat Òscar Clavell, també exalcalde de la Vall d’Uixó i dofí d’Isabel Bonig o de l’ara diputat Gerardo Camps, també pendent de vore si acaba imputat, o no, pel Suprem.

Per al senador territorial, “després de vore l’ús i abús que se fa d’estos càrrecs, hom entén molt més el per què de la negativa del PP en el Senat, en el darrer ple, de votar a favor d’eliminar la figura de l’aforament com es va presentar en un moció. Per això, urgeix acabar amb esta situació anòmala, on la politització del Consell General del Poder Judicial, que després és el que nomena els jutges que formen part del TS que acabarà jutjant als polítics, acaba entenent-se com un privilegi, un plus de protecció. No és el mateix un jutge de la teua demarcació, el qual no deu el seu lloc a ningú, que un que possiblement, de manera indirecta, sí ho dega”.

Per a Mulet, a banda del respecte obvi al procediment judicial, estan les connotacions polítiques. “Rita ja està a les portes de la Justícia com els regidors del PP que l’acompanyaven en la llista, els quals estan ara com independents dins del grup municipal del PP de Valencià, on sols se’ls ha retés el carnet d’afiliació però no els privilegis. Barberà, i Fabra, continuen com senadors, en la Diputació Permanent del Senat, com a VIPs del grup parlamentari del PP. Una vergonya“, ha conclòs.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.