Nota aclaratòria del President de les Corts Valencianes sobre una atribució errònia de despeses

Davant les declaracions de la portaveu adjunta del grup popular, el President de les Corts Valencianes vol manifestar:

1.- Que el viatge a Palma de Mallorca per a fer una declaració en qualitat de testimoni en el Cas Noos, a petició de la Fiscalia, va ser pagat en la seua integritat per ell mateix (adjuntem còpia de les factures i del justificant del pagament mitjançant targeta de crèdit). Es troba pendent el seu reintegrament per part dels Jutjats de Palma. Per tant, és falsa l’acusació que la portaveu adjunta popular, Sra. Eva Ortiz, ha fet als mitjans de comunicació.

2.- Amb data 6 d’abril de 2016, Enric Morera va sol·licitar com a President de les Corts Valencianes a l’Audiència de Palma la declaració per videoconferència, en haver-se convocat Ple de les Corts per al dia 13 d’abril, que coincidia amb la citació judicial. Definitivament, l’Audiència va convocar al Sr. Morera per al dia 12 d’abril, a les 9 del matí.

3.- Que en comunicar-se amb l’Audiència de Palma en qualitat de President de les Corts, es va posar en marxa pel propi Jutjat d’un protocol com autoritat pública i, per eixe motiu, va ser acompanyat al viatge per una persona del seu gabinet i un funcionari de la Policia Autonòmica Valenciana, acreditats oficialment pel Tribunal per poder accedir a l’Audiència. La primera, amb autorització de l’Audiència per poder comunicar-se amb el President en cas de necessitat urgent en la seua condició de segona autoritat de la Comunitat Valenciana, donat que es trobaria sense comunicació a l’exterior fins al final de la seua declaració. D’altra banda, el funcionari de policia, ho va en compliment de les seues funcions que marca la Llei respecte a la seguretat de les autoritats.

4.- Les despeses que figuren i que són públiques, que des del grup popular han atribuït al President de les Corts de manera errònia, corresponen al desplaçament i allotjament dels funcionaris que acompanyaren al President i han estat fiscalitzades i donades per vàlides per la Intervenció de la cambra.

5.- El President de les Corts recorda a la portaveu adjunta del grup popular, Sra. Eva Ortiz, que existix un protocol de seguretat respecte a la seua persona, que fa que comunique formalment a la policia encarregada de la seguretat de les Corts dels seus desplaçament públics i privats. En alguns casos, va acompanyat d’escorta i en uns altres, no. Les persones que l’acompanyen en els desplaçaments que fa el President en exercici de les funcions del seu càrrec, tenen justificada la seua presència, ja que en cas contrari, la Intervenció denegaria el pagament de les despeses que ocasionenmallorca 1 mallorca 2 mallorca 3

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.