Oltra respon a Montoro: “La Generalitat Valenciana no traurà nens de les escoles o malalts dels hospitals per complir el dèficit”

Oltra-reivindicat-que-sescriu-castella_1550855103_28149778_651x366
image-351461
La vicepresidenta del govern valencià replica al ministre en funcions que deixi d’amenaçar i garanteixi un bon finançament

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha respost aquest dijous a la carta enviada pel ministre d’Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, a les 12 comunitats autònomes que han incomplert l’objectiu de dèficit en què demana que en un termini de 15 dies aprovin acords de no disponibilitat de crèdits i efectuïn retencions necessàries per al compliment de l’objectiu de dèficit.

Preguntada sobre la qüestió, Oltra ha dit als periodistes que el que ha de fer el ministre és “deixar d’amenaçar” i garantir la suficiència financera d’autonomies “profundament perjudicades per un sistema de finançament caducat des de fa un any”. En aquest sentit, la també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha assenyalat que es responsabilitat del govern en funcions no haver aprovat un nou model.

La vicepresidenta ha afegit que l’incompliment del dèficit no és voluntat del govern valencià sinó que “és que és impossible de complir” si no “traguem els nens de les escoles i els malalts dels hospitals, una cosa que aquest govern no està disposat a fer”.

“A sobre que ens castiguen amb el sistema de finançament ara ens volen castigar perquè no complim el dèficit”, ha lamentat Mónica Oltra, que ha afegit que Montoro “hauria de tranquil·litzar-se, estar en funcions, i deixar d’amenaçar les autonomies, insultar els valencians i valencianes i castigar-nos perquè sap perfectament i ho reconeix, i així ho va reconèixer en la reunió amb el president Puig, que estem mal finançats“.

Al respecte la vicepresidenta ha replicat que Montoro “diu per carta el que no s’atreveix a dir-li a la cara al president Puig quan va a reunir-se amb ell. Això no és correcte, ni en política ni en qualsevol altre àmbit de la vida”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.