728x90

Participació dissenya una Escola dirigida a formació del moviment veïnal i el teixit associatiu de la ciutat

 

Ali BrancalEls tècnics impartiran tallers d’animació sociocultural, coneixement de processos participatius i cursets sobre associacionisme, entre d’altres

 

La regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Castelló posarà en marxa l’Escola de Participació dirigida principalment a persones del moviment veïnal i del teixit associatiu en general, encara que també podran beneficiar-se totes aquelles persones interessades en el món de la participació ciutadana i gent que s’està iniciant en aquest sector. La regidoria oferirà diversos cursos i tallers que es desenvoluparan al llarg del pròxims mesos amb l’objectiu de formar i capacitar els membres del sector associatiu en general.

 

La vicealcaldessa i regidora de Participació, Ali Brancal, explica que aquests cursos contemplen aspectes bàsics “per a dinamitzar i fomentar la participació des del coneixement i la metodologia”, i pretenen desenvolupar les habilitats i coneixements necessaris per a posar-los en pràctica dins del moviment associatiu de la ciutat. A banda, els cursos també tractaran altres temàtiques d’interès per als ciutadans en les seues relacions amb l’Administració.

 

Entre les activitats previstes s’han programat tallers d’animació sociocultural; participació i coneixement de processos participatius; pressupostos participatius; metodologia de la participació; cursos sobre associacionisme; legislació i normativa, i administració electrònica i transparència.

 

Un altre aspecte destacat d’aquesta Escola de Participació serà la impartició de cursos de formació per a enfortir aspectes com la igualtat i la perspectiva de gènere entre els representants del teixit associatiu, com incloure la perspectiva de gènere en les seues actuacions o la incorporació del llenguatge no sexista.

 

Aquesta iniciativa també pretén ser un punt de trobada i d’intercanvi entre les associacions per tal de crear sinèrgies i projectes de participació entre el teixit associatiu local. Igualment, l’Escola de Participació també facilitarà publicacions i altre material formatiu d’interès relatiu a la normativa i altres continguts relacionats amb la gestió i el lideratge.

 

Tots aquests tallers seran gratuïts, i és per açò que la regidora ha convidat “a totes aquelles persones que ja tenen experiència en el moviment associatiu perquè aprofiten aquesta escola i seguisquen aprenent”, així com anima aquelles que estan començant i tenen ganes de millorar les diferents formes de participació. “El govern local seguix apostant per ampliar els mecanismes de participació en, i des de, l’administració, per la qual cosa posarem les eines necessàries i els recursos públics a la disposició de la ciutadania”, assenyala Ali Brancal.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.