Pere Fuset sale al paso de las críticas por las ausencias en la ‘missa d’Infants’ en su red social

Pere Fuset sale al paso de las críticas por las ausencias en la ‘missa d’Infants’ en su red social Tras la polémica generada por las ausencias institucionales en la ‘missa d’Infants’ a la que no ha acudido ningún miembro del Consell, ni el alcalde de la ciudad, Joan Ribó, el concejal de Cultura Festiva, Pere Fuset ha respondido argumentando que sí ha estado presente, pero no en primera línea, tal y como manifestó al inicio de su mandato.

Fuset ha publicado en su perfil de la red social Facebook la siguiente explicación acompañada de un vídeo:

Quan anys arrere vaig ser catequista ensenyava als xavals i xavales que segons l’Evangeli tots érem iguals davant Déu.

Rics i pobres, blancs i negres, nobles i poble pla. Per damunt de creences religioses em pareixen uns valors molt dignes que tractaré de conservar sempre. També ara que represente a tanta gent, tan diversa, tan plural , mantenint – me lleial a més a més a unes idees i valors pels quals m’han votat i m’han posat ací. Dins del govern d’una institució municipal.

Per això ja en les primeres entrevistes de fa quasi un any i davant el morbo generat vaig explicar que per a mi la barrera entre l’esfera cultural i la religiositat a les festes de vegades era ben difusa per motius històrics més que evidents i que en un estat igualitari i sense confessió religiosa la llibertat i el respecte a la pluralitat són bàsics i fonamentals . Hi hagué col•lectius ben diversos que ho van valorar.

Per això crec que el debat entre “estar o no estar” no és del tot real quan eres això que se’n diu “autoritats”. Que el realment important és ON estar i COM estar. I jo he optat per estar, sí, però estar sempre que siga possible a un costat I no en el mig. Per estar amb màxim respecte per a començar cap als qui són devots de una imatge que es qui ha de rebre els pètals. Però també cap als qui tenen altres creences o lliurement deixen de tindre-les. A un costat, amb respecte, i sense estridències, marcant distància amb actituds massa recents i sempre amb igualtat.
Així ho he fet i així ho faré.

Si em pareix poc oportú fer política i crispació amb les festes encara em pareix pitjor voler fer-ho en nom de Déu.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.