Pinedo i El Perellonet estrenen nou enllumenat

Valencia Noticias | Redacción.- El passeig marítim de Pinedo i el passeig de les Goles del Perellonet són els primers enclavaments on estrenen el nou enllumenat anunciat per l’Ajuntament de València al mes de desembre passat i que compta amb el finançament del Pla d’Inversions Sostenibles de la Diputació de València. Esta actuació també arriba a altres punts dels pobles del nord (camí de Montcada i Mauella) i els pobles del sud (Castellar, Font d’en Corts i la Punta).

El nou enllumenat en les pedanies esmentades “dóna resposta a l’abandonament que patien estes amb l’anterior equip de Govern i es caracteritza tant per comportar un estalvi econòmic (al ser energèticament més sostenibles que el sistema anterior9, com pels sistemes antirobatoris implantats”, ha destacat el regidor de Servicis Centrals, Sergi Campillo.

D’una banda, la substitució de les lluminàries esfèriques de 100 i 150 watts per unes altres de LED, de 38 watts, suposa un estalvi energètic de vora el 75 per cent; la de les lluminàries de viari de 150 i 250 watts per unes altres de LED de 50 i 75 watts comporten alhora un estalvi energètic de vora el 66 per cent; a més, canviar els llums VSAP de 150 i 250 watts per uns altres de 70 watts implica un benefici semblant, de vora un 70 per cent d’estalvi energètic.

Nuevo alembrado en Pinedo.
image-342202

“La nova il·luminació és més eficient en el vessant energètic i aconseguim també un estalvi econòmic anual de més de 180.000 euros”, ha explicat Campillo. A estes dades col·labora la implantació de detectors de presència en els passejos marítims per permetre un estalvi energètic d’un 90 per cent respecte a l’enllumenat anterior durant més de 3.500 hores a l’any, que és tot el temps que es calcula en què no hi ha ningú passejant per la zona.

A més, el nou enllumenat no sols aporta una llum càlida més confortable sinó que garantix una contaminació lumínica nul·la. “Estem orgullosos de posar en el centre de les nostres polítiques les persones i de ser un equip de Govern que combat activament el canvi climàtic treballant per una València mediambientalment més sostenible”, ha afirmat Campillo.

D’una altra banda, el nou sistema d’enllumenat porta implantats detectors de tall de cables, amb la qual cosa es pretén donar una resposta ràpida a qualsevol intent de robatori de cables de coure. Col·laborarà en esta tasca el sistema de vigilància permanent en temps real que permetrà una reacció efectiva tant davant casos d’intents de robatori com quan hi haja qualsevol incidència en el funcionament normal de l’enllumenat.

La regidora delegada de Pedanies, Consol Castillo, ha destacat que “amb actuacions com esta l’equip de Govern demostra que per fi es tenen en compte les reclamacions veïnals i, més en concret, les de 41.000 persones que viuen en les pedanies del sud i del nord de la ciutat i que han estat oblidades durant molts anys. Per a nosaltres són igual d’importants que la ciutadania del centre de València i per això els procurem les millors condicions de vida possibles amb actuacions sostenibles, tant des del vessant mediambiental com l’econòmic”.

L’actuació global sobre l’enllumenat de les pedanies té un pressupost total de 893.097 euros i inclou intervencions també al camí de Montcada, la pedania de Mauella, a Castellar, la Font d’en Corts i la Punta.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.