MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Política Lingüística es reuneix amb l’Ajuntament de València per tal d’establir ponts de col?laboració en matèria de foment del valencià

El Ayuntamiento abaratará costes de desplazamientos oficiales con un concurso público.
image-315918
El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Ruben Trenzano, s’ha reunit hui amb el regidor del govern interior de l’Ajuntament València, Sergi Campillo, per construir ponts de col?laboració entre dues administracions en matèria de foment i ús del valencià.

Rubén Trenzano ha mostrat la seua satisfacció “per la bona acollida que ha tingut per part de l’Ajuntament de València, que s’ha mostrat molt interessat a promocionar i fomentar l’ús del valencià al Cap i Casal”. De fet, en aquest mateix sentit, Sergi Campillo ha declarat que “a l’Ajuntament estem encetant una nova etapa en què ens mostrem orgullosos de la nostra llengua. De fet, d’ara endavant establirem una col·laboració estreta amb la Generalitat per promocionar el valencià”.

Entre les propostes que la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme ha traslladat a l’Ajuntament de València, cal destacar la possibilitat d’aprofitar els materials que des de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport es prepararan per al Pla d’Acompanyament Lingüístic, per a funcionaris i treballadors de l’Administració. També se’ls ha traslladat la existència d’una línia d’ajuts per a ajuntaments que fomenten l’ús de valencià des de les seues oficines de Promoció.

De fet, Rubén Trenzano ha coincidit amb Sergi Campillo en la necessitat que València tinga una Oficina de Promoció potent “després de més de dues dècades en què l’Ajuntament ha donat l’esquena a la llengua”. Per això, el regidor de govern interior ha volgut manifestar el canvi d’aquesta administració en matèria de promoció i ús del valencià, ja que “a l’Ajuntament de València, l’equip de govern ha mostrat des del primer dia que la promoció de la nostra llengua és essencial. Per això hem creat el Gabinet de Normalització Lingüística, hem normalitzat l’ús del valencià com a llengua vehicular i hem potenciat que el valencià estiga present en tots els serveis públics que oferim a la ciutadania. A més, com a mostra inequívoca del nostre compromís amb el valencià dotarem de personal el Gabinet de Normalització Lingüística. La progressiva contractació de més tècnics lingüístics permetrà optimitzar el treball d’aquest nou departament”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.