BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Puig anuncia que la Generalitat Valenciana demanarà al futur govern assumir la gestió dels trens de rodalies

Puig-Corts-Valencianes-gestionar-ferroviaria_1529257289_27326398_651x366
image-331734
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous que reclamarà al futur govern espanyol la transferència de la gestió de la xarxa de rodalies del ferrocarril al País Valencià. Puig ha fet aquest anunci durant la sessió de control al president celebrada a les Corts Valencianes a preguntes del grup Compromís sobre l’estat de la xarxa de trens de rodalies i ha recordat la reclamació de la transferència d’aquesta competència es tracta d’un dret recollit a l’Estatut valencià que ara exercirà la Generalitat.

El president valencià ha remarcat la necessitat de millorar les rodalies i d’acabar amb “la mala gestió i la manca d’inversions” de l’Estat. En aquest sentit ha recordat que la Generalitat Valenciana va signar l’any 2010 un acord amb el ministeri de Foment pel qual s’invertien 3.400 milions fins l’any 2020 i ha assenyalat que encara no s’ha licitat cap actuació.

A més, el president ha explicat que en aquest mateix conveni, la inversió que havia de fer la Generalitat era de 555 milions d’euros per al tren de la costa Dénia-Alacant, l’adequació de la línia Xàtiva-Alcoi i per a noves estacions a càrrec del govern autonòmic. El Consell tampoc va licitar cap d’aquestes obres “i solament es va acabar l’estació d’Albaida, licitada el 2007”, ha conclòs el president de la Generalitat.

Ximo Puig ha assenyalat que en els últims quatre anys “ha empitjorat notablement la qualitat del servei i s’ha produït una falta important d’inversions” al País Valencià per part de l’Estat, raó per la qual demanaran l’assumpció de les competències en la xarxa de ferrocarrils de rodalies.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.